Speeldag: Ronde 3
Stadion: Amsterdam ArenA
Zwak Ajax toch naar de volgende ronde
Dirk Pieters

Een zwak Ajax heeft zich weten de plaatsen voor de volgende ronde in de KNVB-beker. Het won van een nog zwakker ADO Den Haag met 2-0. Ajax speelde zonder Wesley Sneijder, Gabri en de geschorste John Heitinga.

De thuisploeg kende een droomstart en kwam al na acht minuten op voorsprong. Jaap Stam kopte een voorzet van Rosales mooi tegen de netten. Na de openingstreffer bleef Ajax de wedstrijd domineren, maar het speelde te traag om echt gevaarlijk te zijn. Huntelaar kreeg vlak voor rust de kans om de score te verdubbelen, maar de aanvaller schoot voorlangs.

Ook na de rust bleef Ajax de betere ploeg. Toch speelde Ajax met de handrem op, met de topper tegen PSV in het vooruitzicht. In de 65e minuut besliste Ajax de wedstrijd. Klaas-Jan Huntelaar scoorde uit een afgemeten voorzet van Mauro Rosales de 2-0. Dat was meteen ook de eindstand in een zwakke bekerpartij. [TH]