Speeldag: Ronde 3
Stadion: Mandemakers Stadion
Feyenoord uit de beker gewipt
Dirk Pieters

RKC Waalwijk zorgde voor een verrassing in de KNVB-Beker door met 3-2 te winnen van Feyenoord.

Het voetbal van Feyenoord was zwak en de club bracht zichzelf meermaals in de problemen. In de eerste helft kon de ploeg van Koeman nog de nul op het bord houden, maar aan het begin van de tweede helft kwam het voor de eerste keer op achterstand. In de 58e minuut opende Patrick van Diemen met een prachtig afstandsschot de score; 1-0. Na het openingsdoelpunt begon Feyenoord beter te spelen en kwam het verdiend op gelijke hoogte. Theo Lucius zorgde voor de 1-1.

In de verlengingen kwam Feyenoord opnieuw op achterstand na een harde knal van Fuchs. Toch kwamen de bezoekers ook deze klap te boven en kwam men opnieuw op gelijke hoogte. Sander Keller schoot op ongelukkige wijze in eigen doel en zo kwam Feyenoord op 2-2. In de slotfase van de verlenging maakte Keller zijn fout goed door de 3-2 eindstand op het bord te trappen.

De uitschakeling in de beker is de zoveelste klap voor de supporters van Feyenoord. De supporters moeten concluderen dat dit Feyenoord niet veel sterker is dan RKC. [AN]