Speeldag: Ronde 3
Stadion: Oosterpark Stadion
NAC wint in het Euroborg-stadion
Dirk Pieters

De spelers van NAC Breda mogen zich opmaken voor de volgende ronde van de KNVB-beker. De Brabanders wonnen hun wedstrijd met 1-3 van FC Groningen. Het is dus toch mogelijk om te gaan winnen in het oninneembaar geachte Euroborgstadion.

NAC kende een droomstart en kwam al na negen minuten op voorsprong. Het was Edwin de Graaf die voor de vroege voorsprong zorgde. De feestvreugde duurde niet lang want even later kreeg Groningen een strafschop. Het was Evgeny Levchenko die de bordjes opnieuw op gelijke hoogte bracht. Toch speelde NAC goed mee en ging het nog met een voorsprong de rust in. Mike Zonneveld zorgde voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft kon Groningen geen vuist meer maken. Zo kon Leonardo, op de counter, de 1-3 eindstand op het bord trappen. Een verrassende zege voor NAC. [TH]