Speeldag: Ronde 3
Stadion: Gelredome
PSV wint makkelijk van Vitesse
Dirk Pieters

PSV Eindhoven kende donderdagavond geen problemen met Vitesse. In de Gelredome werd het 0-4. Timmy Simons en co mogen zich opmaken voor de vierde ronde van de KNVB-beker.

PSV schoot sterk uit de startblokken en na amper vijf minuten stond de ploeg van Ronald Koeman al op voorsprong. Het was Arouna Koné, de man in vorm, die de 0-1 op het bord schoot. Niet veel later verdubbelden de bezoekers de score. Het was Culina die, op aangeven van Koné, voor de 0-2 zorgde. Meteen ook het eerste officiele doelpunt voor de Australiër bij PSV.

Vitesse kwam in het begin van de tweede helft nog even opzetten, maar de kans van Fred Benson ging niet doel. Een kwartier voor tijd nam Jefferson Farfan alle twijfel weg door de 0-3 te scoren. Een paar minuten voor tijd zorgde Timmy Simons, vanop de stip, voor de 0-4 eindstand. [TH]