Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Arke Stadion
Roda verliest eerste punten
Jimmy Wouters

Roda JC is zijn maximum kwijt. De Limburgers speelden 2-2 gelijk op het veld van FC Twente. Het was een erg boeiende wedstrijd, waarin de thuisploeg toch het overwicht had.

De onlangs van AZ overgekomen Ramzi was in zijn eerste wedstrijd voor Roda al meteen de sterkhouder. De Marokkaan nam beide doelpunten voor zijn rekening. Al na elf minuten opende hij de score na een aarzeling in de thuisverdediging. Twente kwam tien minuten later langszij dankzij een erg omstreden doelpunt. Een vrije trap van Bakircioglü werd door Wielaert al dan niet binnengetikt. Volgens scheidsrechter Blom was de bal over de doellijn, maar niet iedereen was het daarmee eens.

Luttele minuten na de gelijkmaker kwam de ploeg uit Kerkade voor de tweede keer op voorsprong. Ramzi was er als de kippen bij om het misverstand tussen doelman Boschker en Niemeyer genadeloos af te straffen.

In de tweede helft was het eigenlijk al Twente wat de klok sloeg. De inbreng van Engelaar zorgde meteen voor meer diepgang, waardoor er enkele goede kansen gecreëerd werden. Het duurde dan ook niet lang alvorens Bakircioglü met een harde kopbal voor 2-2 zorgde. Twente bleef vervolgens de gevaarlijkste ploeg, maar wist de kansen niet meer in een doelpunt om te zetten. [AN]

Belgen op het veld:

Roda: Kujovic, De Fauw, Vandamme (vervangen in 76'), van Tornhout (ingekomen in 65').