Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Oosterpark Stadion
Groningen zorgt voor nieuw record
Jimmy Wouters

FC Groningen blijft ongeslagen in de eigen Euroborg. De ploeg won zondagmiddag moeizaam met 2-1 van Heracles Almelo. Toch zorgde de club voor een nieuw record in de eredivisie, want de ploeg maakte het snelste eigen doelpunt ooit.

Na negen seconden stond Heracles al op voorsprong. Het was Arnol Kruiswijk die zijn eigen doelman verraste. Groningen was meteen van slag en presteerde ondermaats. Heracles zette bijgevolg door en kreeg onder meer via Bieseswar een uitgelezen kans op de 2-0. Heracles liet vervolgens het tempo wat zakken, maar Groningen slaagde er eigenlijk niet in om een kans bij mekaar te spelen.

In de tweede helft bleven de Noorderlingen ongeïnspireerd voetballen. Hercles bleef eenvoudig overeind totdat Koen van de Laak op het uur voor de gelijkmaker zorgde. Het doelpunt kwam volledig uit de lucht gevallen en bezorgde Groningen hoop. Zeven minuten later kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong nadat Levchenko de licht toegekende penalty in doel werkte. [AN]