Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Zuiderpark
NAC duwt ADO naar laatste stek
Jimmy Wouters

ADO Den Haag heeft zijn start compleet gemist. De ploeg verloor vrijdagavond met 0-2 tegen NAC Breda en staat na drie speeldagen troosteloos met nul punten onderaan.

Beide ploegen hadden voor aanvang van deze wedstrijd nog geen enkel puntje. Toch was vooral de eerste helft heel aardig om volgen met aanvallend voetbal aan beide kanten. De van Feyenoord overgekomen Pascal Bosschaart ging bij zijn debuut voor de Haagse club al na dertig seconden in de fout. Hij verspeelde de bal aan Leonardo en de terug in genade gevallen verloren zoon opende zo de score. De partij ging vervolgens aardig op en neer, met kansen voor beide ploegen. Wegens een gebrek aan scherpte bleven doelpunten echter uit.

In de tweede helft probeerde ADO op karakter langszij te komen. NAC liet de thuisclub komen, maar die geraakte niet verder dan wat halve kansjes. Naarmate de wedstrijd vorderde sloop er onmacht in de Haagse aanvallen. Tien minuten voor tijd besliste De Graaf de partij. Na een snel uitgevoerde tegenaanval werd Rigters in de zestien foutief gestopt door Saavedra. Saavedra kreeg rood en De Graaf benutte de strafschop. [AN]