KVSK - Union SG 1 - 2

Winst tegen Union kon KVSK United defintief in de top van het klassement brengen maar een verkeerde uittrap van doelman Peeters zorgde voor een ijskoude douche. 1-2 vier minuten voor affluiten.

Al van in de eerste minuut liet Union zien dat zij gerekend mogen worden bij de best voetballende ploeg uit derde nationale. Ook hun talrijk meegereisde aanhang zorgde voor de nodige vocale steun. De eerste kansen waren echter voor KVSK United. Een vrijschop van Lunenburg ging in de winkelhaak maar de doelman kon nog net de bal buitentippen. Op het kwartier was het wel raak. Tijdens een goed aanvalsactie zette Mirek Waligora met een prachtige assist de jonge Scheelen alleen voor doel, en hij bracht met een loeier United op voorsprong. Nog geen minuut later liet David Rimbold (ex-RWDM) zien dat hij een hard schot in de voet heeft. Op een vrijschop scoorde hij prachtig in de rechterbovenhoek. Op twee minuten tijd werd het publiek verwend met twee magistrale doelpunten.In die eerste helft werd er door beide ploegen goed gevoetbald met veel veel kansen over en weer. De beste waren voor United maar de bal wilde er niet in. Union bleef goed meevoetballen en combineerde beter, sneller en efficienter.

KVSK United had het in de tweede helft erg moeilijk om nog een bal voor doel te krijgen. Het middenveld stond nergens, zodat de toevoer naar voor met lange ballen moest gebeuren.Bij Union lukte daarentegen alles. Elke bal kwam goed aan, Union kreeg dan ook enkele goede kansjes. Maar echt aandringen deden ze niet. De Brusselaars waren blijkbaar tevreden met een punt terwijl KVSK de creativiteit miste om nog een echte aanval op te zetten.Tot Bart Peeters vijf minuten voor het einde slecht uittrapte. Bart stond veel te ver uit zijn doel en Rimbold kon simpel over lobben. Een ijskoude douche voor United.

Union vierde de overwinning als was het de kamioenenwedstrijd. KVSK United zal zich moeten gaan bezinnen hoe het dit seizoen verder moet want heeft thuis nog altijd amper één maal gewonnen.

Een opvallende verschijning moet nog vermeld worden in dit verslag. De heer Geert Michiels, scheidsrechter die de eerste helft kapot floot en hitste de United spalers danig op.