Overzicht zesde speeldag

Groep A: Lyon door, Celtic naar uefa-beker

Lyon wist dat het best won tegen Celtic en begon dan ook sterk aan de partij. Na amper zes minuten klom de thuisploeg dan ook al op voorsprong tegen Celtic toen Elber in de rebound een vrije trap van Juninho binnen duwde. Lyon ging op zoek naar de tweede treffer en kwam daar enkele keren dicht bij, maar kreeg het deksel op de neus toen Hartson één van de weinige bezoekende acties tegen de netten kon werken.

Ook na rust was Lyon de betere ploeg en het kon ook opnieuw snel scoren. Doelman Hedman verkeek zich op een afstandsschot van Juninho en celtic moest weer achtervolgen. Lyon bleef baas, maar het scenario van de eerste helft herhaalde zich. Opnieuw was een zeldzame tegenprik van de Schotten genoeg om te scoren. Een klutsbal bereikte Sutton en de spits aarzelde niet. Lyon kreeg uiteindelijk waar het recht op had toen Baldé de bal met de arm beroerde en zo een strafschop veroorzaakte. Juninho schoot met zijn tweede van de avond Lyon naar de achtste finales.

Groep B: Arsenal groepswinnaar, Inter out

Arsenal heeft dankzij een 2-0-zege tegen Lokomotiv Moskou de tweede ronde bereikt. Drie speeldagen geleden stonden de Engelsen nog op de rand van de uitschakeling, maar een sterke remonte leverde hen nog de groepszege op. Pires kon al snel de score openen toen Henry een verloren bal terughaalde. Arsenal was de betere ploeg en toen Lekcetho zijn tweede gele kaart pakte, was de buit al binnen voor de Gunners. Arsenal was ook na de rust de betere en opnieuw Henry schotelde ditmaal Ljungberg een doelpunt voor. 2-0 was ook de eindstand.

Kiev en Inter schakelden elkaar uit door 1-1 gelijk te spelen. Lange tijd zag het ernaar uit dat Inter zich zou kunnen plaatsen door een doelpunt van Adani halfweg de tweede helft, maar Diogo Rincon scoorde in de slotfase tegen. Inter eindigt derde en Kiev vierde.

Groep C: PSV redt het niet

PSV moest met minstens twee doelpunten verschil winnen van Deportivo om zich te plaatsen voor de tweede ronde en leek goed op weg toen vlak na de rust Robben de 2-0 op het bord zette. In de eerste helft had een sterke De Jong de score geopend. Luque, pas ingevallen, deed de Eindhovense droom echter uit elkaar spatten. Door de tegentreffer moest PSV immers met drie doelpunten verschil winnen. De hoofdjes gingen wat naar beneden en Pandiani bracht de Spanjaarden zelfs langszij op aangeven van Luque. In de blessuretijd zorgde De Jong nog voor thuiswinst, maar het was slechts een pleister op een houten been.

AEK en Monaco brachten weinig spektakel. AEK was immers al uitgeschakeld en de Fransen behouden door de nederlaag van Deportivo de eerste plaats in de groep.

Groep D: Sociedad door, Gala naar Uefa-cup

Sociedad mag voor de eerste keer naar de achtste finales van de CL. Het had genoeg aan punt in eigen huis tegen Galatasaray om zich hiervan te verzekeren. Nochtans waren de Turken in de eerste helft op voorsprong gekomen via Hakan Suker. De Spanjaarden trokken ten aanval en vijf minuten na de rust kwam de verdiende gelijkmaker toen De Paula de bal aan de tweede paal mocht controleren en onder Mondragon kon binnenschuiven. Sociedad was nadien de betere ploeg, maar kon niet meer scoren.

Juventus had bij de rust zijn groepszege al bewerkstelligd. Na amper een half uur stonden er al duidelijke 4-0-cijfers op het bord. Del Piero, Buffon, Di Vaio en andere Davidsen mochten dan wel afwezig zijn. De Oude Dame speelde met de Griekse verdediging en vooral Miccoli had zijn dag. Na de openingstreffer van Trezeguet scoorde hij zelfen schotelde zowel Trezeguet als Maresca een doelpunt voor. Ook na rusten ging het feestje door. Invallers Di Vaio en Del Piero graaiden net als Zalayeta hun doelpuntje mee. Voor Del Piero was het zelfs raak bij zijn eerste baltoets. Eindstand 7-0.