PSV: Kezman moet het nu maar eens doen

PSV: Kezman moet het nu maar eens doen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In meer dan tien jaar Champions League heeft PSV nog nooit de tweede ronde gehaald. Enkele jaren geleden verloor het nog zijn beslissende match thuis van Anderlecht met 2-3. Toen moest het gewoon de Brusselaars achter zich zien te houden. Vanavond is de opdracht minder simpel: er moet met 2-0 of drie doelpunten verschil worden gewonnen van de Spaanse topper Deportivo la Coruña.

Dat PSV nog meedoet voor de twee ronde in het kampioenenbal, mag eigenlijk een wonder heten. Na twee nederlagen thuis tegen Monaco en uit in Depor zag het er niet goed uit. Maar daarna won het wel twee keer van AEK Athene, het zogeheten zwakke broertje in de poule. En na het gelijkspel tegen het ongenaakbaar gewaande AS Monaco kan alles weer.

Als één iemand de capaciteiten heeft om PSV de nodige goals te bezorgen, is het Mateja Kezman wel. Maar de 'superspits van de eredivisie' staat al 13 Europese duels droog. Er is geen beter moment dan vanavond om daar verandering in te brengen. Het zou voor PSV de tweede ronde kunnen betekenen en zo kan hij bewijzen een Europese topclub waard te zijn. Want dat wil de Serviër. Naar een Europese topclub.

Als we de geruchten mogen geloven, deels in gang gestoken door z'n nieuwe zaakwaarnemer Chiel Dekker, zit een transfer er tijdens de winterstop al in. Zelf was 'Kezza' voorzichtiger: ''Ik wil het seizoen het liefst afmaken en dan naar een grotere club gaan.'' Maar stel, stel dat Kezman toch PSV verlaat. Wat heeft PSV zonder hem dan nog te zoeken in de tweede ronde van de Champions League, vraagt ook de Nederlandse pers zich terecht af? Uefa Cup dan maar, waar het - wie weet - in de lente ergens Club Brugge tegen het lijf loopt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties