Ontslagen coach Z-Afrika geeft niet op

Ontslagen coach Z-Afrika geeft niet op
Foto: © SC

De ontslagen bondscoach van Zuid-Afrika Ephraim Mashaba heeft z'n slag thuis gehaald voor een Zuid-Afrikaanse rechtbank. De trainer was op non-actief gesteld en werd daarna ontslagen. Zijn ontslag kwam één dag voor The Bafana Bafana afreisde naar Tunesië om zich voor te bereiden op The Africa Cup.

Een rechtbank gaf Mashaba nu gelijk. Zijn schorsing was onterecht, de trainer kreeg geen kans om zich te verdedigen. Als gevolg van deze schorsing werd Mashaba ook ontslagen. De Zuid-Afrikaanse federatie dacht enkele sterspelers te overhalen terug bij de kern te komen zolang Mashaba geschorst was. Maar dit lukte niet waarop de bond de trainer ontsloeg, waardoor assisent Phumo de troepen zal leiden in Tunesië. Door het gelijk dat Mashaba nu krijgt, meent de trainer dat hij het team ook weer kan coachen in Tunesië. Mashaba sprak: ''Nu kan ik eindelijk afreizen naar Tunesië, daar wacht een taak op mij.''

De Zuid-Afrikaanse bond zit met de handen in het haar en reageerde nog niet op de uitspraak. De voorbereidingen op The Africa Cup verlopen dus allesbehalve gesmeerd voor The Bafana Bafana.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties