Stuttgart gelooft in stunt op Chelsea

Stuttgart gelooft in stunt op Chelsea
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Stuttgart klaar voor de terugwedstrijd van de 1/8ste finales vanavond in Chelsea? Daarin moet het een 0-1 achterstand goedmaken. Voetbalkrant ging de mannen van Felix Magath scouten tijdens hun match op Dortmund. Een bericht vanuit het Westfalenstadion.

De wedstrijd in Dortmund vergelijkt de coach van Suttgart graag met die in Chelsea. 'Borussia Dortmund is ook een ploeg die voor haar eigen supporters voor de zege gaat. Chelsea heeft dan wel een 0-1 voorsprong, voor haar eigen fans zal ze meer doen dan die score verdedigen. Komt daarbij dat ze onder grote druk staat. Na de grote investeringen zou een uitschakeling een grote ramp zijn.'

Een uitgekookt Stuttgart ging zaterdagmiddag winnen bij Dortmund met 0-2. Een schoonheidsprijs verdiende de tweede Duitse CL-vertegenwoordiger allerminst. Na de 0-1 van Alexander Hleb slaagde het er nog nauwelijks in één vloeiende aanvalsactie op de mat te brengen. Maar ook bij Dortmund schortte er iets vooraan zodat de wedstrijd vooral in de eerste helft niet om aan te zien was. De 0-1 kreeg Stuttgart touwens aangeboden op een schoteltje. De verdedigers van Dortmund verdedigden op vijf meter van hun man en lieten de aanvallers van de bezoekers maar al te graag combineren in hun strafschopgebied. Dat zal in Chelsea geen waar zijn.

De 0-2 in de tweede helft kwam er na een heel goed uitgespeelde counter. Marc Streller, die er vanavond niet bijloopt omdat hij nog niet speelgerechtigd is voor Europese wedstrijden, ging neer na een licht contact met doelman Warmuz. Scheidsrechter Markus Merk legde de bal op de stip en Horst Heldt klaarde de klus. Als Stuttgart vanavond wint met 0-2, dan is de klus ook geklaard.

Verdediger en Kroatisch international Boris Zivkovic, die als speler van Portsmoutch al eerder Chelsea bekampte, zegt dat het simpel is: 'We moeten scoren. In de heenmatch hinkten we nog op twee gedachten. Een goed resultaat of louter gaan voor de zege. Nu moeten we zeker voor twee goals gaan, twee keer scoren zoals in Dortmund.'

Alle 20 kernspelers van Stuttgart zijn fit en vetrokken gisteren vol vertrouwen naar London. Met hen 3200 fans die hun ploeg vanavond in Stamford Bridge naar de overwinning willen schreeuwen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties