Trekt Oeganda zich terug?

Trekt Oeganda zich terug?
Foto: © SC

De kans zit erin dat Oeganda zich zal terugtrekken uit de WK-kwalificatie die tegelijkertijd ook telt voor The African Nations Cup 2006.

Oeganda bereikte via een voorrondewedstrijd de eindfase in een groep met zes. Daarin is het gekoppeld aan Zuid-Afrika, Burkina Faso, Ghana, DR Congo en Kaapverdische Eilanden. De winnaar plaatst zich voor het WK. De eerste drie stoten door naar de eindronde van de Nations Cup in 2006. Maar Oeganda zit in zware problemen. De Olympische ploeg is niet in staat komende weekend af te reizen naar Angola voor een Olympische kwalificatiewedstrijd. Daarom besloot de bond slechts 12 spelers en 2 officals de trip te laten maken. Maar zelfs dat blijkt nu te duur. De Oegandese voetbalbond beschikt over geen enkele sponsor en hangt volledig af van de 250.000 dollar die de FIFA aan hen toekent. Maar toen FIFA dit bedrag begin 2004 overmaakte, werd het meteen opgespendeerd aan openstaande schulden uit 2003. Ook de Oegandese regering is niet echt geneigd tussen te komen. Oeganda heeft 1 punt uit 4 duels en is kansloos om de Olympische Spelen te bereiken.

In juni start de WK-kwalificatiepoule. De kans zit erin dat Oeganda zich verplicht dient terug te trekken wegens financiële problemen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties