United-defensie is zeef

United-defensie is zeef
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als Manchester United vanavond in Old Trafford geen drie keer scoort, is de kans groot dat het voor het eerst in acht seizoenen de kwartfinale van de Champions League niet haalt. Een tegendoelpunt moet het huidige Man Utd immers altijd incalculeren. De jongste acht wedstrijden hielden de gehavende Engelsen niet één keer de eigen netten schoon.

Ook nu ziet het plaatje er verre van perfect uit. Roy Keane, wegens de defensieve nood naar de defensie overgeheveld, is roodgeschorst na zijn trap op de rug van doelman Vitor Baia twee weken geleden. Verdediger Quinton Fortune, die het enige United-doelpunt in Porto (2-1) scoorde, is out met een knieletsel. En Rio Ferdinand is nog steeds geschorst. Gelukkig dus voor Alex Ferguson dat hij de ervaren Gary Neville - met 84 CL-duels de absolute recordhouder - en Mikael Silvestre terug mag begroeten. Maar of daarmee alle problemen worden opgelost, is maar zeer de vraag. Ook met hen in de ploeg rommelde het na de schorsing van Ferdinand dit seizoen al behoorlijk. Zo is het al van 25 januari tegen vierdeklasser Northampton (0-3) in de FA Cup geleden dat United in een wedstrijd geen tegengoal pakte.

,,Ik breng een achterste lijn aan de aftrap die dit soort wedstrijden aankan', aldus Ferguson. ,,Ik heb er echt wel vertrouwen in. Porto speelt niet zo goed op verplaatsing en als Old Trafford nog eens ontvlamt, liggen de Portugezen eruit. Iedereen verwacht een dramatische avond voor ons maar is Porto zo sterk?'

Geen bus voor doel

Porto kan nog steeds zijn beste aanvaller, Derlei Silva, wegens een blessure niet tussen de lijnen brengen maar Benni McCarthy bewees twee weken geleden met twee razend knappe goals al dat hij in de vorm van zijn leven verkeert.

José Mourinho, vorig jaar met Porto ook al winnaar van de Uefa Cup, bewees al een uitstekend tacticus te zijn. Hij zal dus wel druk op de lekkende Man Utd-defensie zetten. ,,Ik ga onze bus niet voor ons doel parkeren', zei de Porto-trainer met gevoel voor beeldspraak.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties