Porto verdiende finalist

Porto verdiende finalist
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nul. Dat is het aantal kansen dat Deportivo la Coruña in 180 minuten bij elkaar gevoetbald heeft. Soms wel dreigend maar tot echte kansen kwamen de Galiciërs niet. Porto van hun kant kwam tot een handvol kansen en is de oververdiende eerste finalist van de Champions League. Derlei, de vervanger van Benni McCarthy, bezegelde vanop de penaltystip het lot van Deportivo.

In de eerste helft gingen beide ploegen verder op het elan van de heenwedstrijd. Er viel dus weinig te beleven. Veel gebikkel en een harde strijd om de bal te veroveren. Vooral Manuel Pablo ondervond dit aan den lijve. Depor kreeg net voor rust via Valeron de ideale kans om op voorsprong te komen. Maar de vandaag onzichtbare strateeg was te verrast en besloot alleen voor Vitor Baía naast. Porto toonde wel veel inzet maar kon eigenlijk nooit echt Jesus Molina bedreigen.

Na de pauze zat er meer leven in de wedstrijd. Een bijna onstopbare Deco schotelde bal voor doel maar Derlei kwam vanuit een scherpe hoek niet verder dan het doelkader. De bezoekers namen de partij in handen, dreigden maar kwamen niet aan kansen toe. Op het uur werd Deco, die de wedstrijd in de wedstrijd makkelijk van won van Valeron, nog maar eens foutief gestopt door Cesar. Net binnen de 16. Derlei zette de strafschap feilloos om al was Molina er zeer dicht bij.

Deportivo moest twee keer scoren om nog een ticket voor Gelsenkirchen af te dwingen. Pandiani en de ingevallen Tristan waren dichtbij de gelijkmaker maar de Uruguayaan kopte naast en de Spanjaard liep voor Baía net onder de bal door. De thuisploeg nam de wedstrijd in handen en probeerde druk te ontwikkelen op de Porto-defensie maar 10 minuten na de openingstreffer mochten de boeken gesloten worden. Nouredin Naybet kreeg van Collina een tweede gele kaart en Deportivo moest de wedstrijd met 10 volmaken.

Na de uitsluiting van Naybet konden de jongens van Javier Irureta geen druk meer ontwikkelen en kansen creëren. Integendeel. De bezoekers kwamen nog het dichtst bij een verdubbeling van de score op de tegenaanval. Porto toonde zich over de twee wedstrijden de beste ploeg en lijkt ook de topfavoriet om op 26 mei de beker met de grote oren in de lucht te steken. Of de tegenstander Chelsea of Monaco heet doet er niet toe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties