Straks CL-finale FC Porto - AS Monaco

Straks CL-finale FC Porto -  AS Monaco
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AS Monaco en FC Porto spelen straks voor het eerst in hun bestaan de finale van de UEFA Champions League. Om 20u45 is de aftrap in de Arena Auf Schalke in Gelsenkirchen.

Wat opvalt is dat beide teams door nieuwe opkomende trainers worden geleid. Zowel Porto als Monaco hebben zeer veel te danken aan hun sportieve baas. Porto staat onder leiding van José Mourinho, terwijl Monaco gedirigeerd wordt door Didier Deschamps. Mourinho was vorig seizoen al succesvol toen hij Porto naar de eindzege in de UEFA Cup leidde. Bij Monaco is alleen sterspeler Fernando Morientes onzeker voor de finale. Hij sukkelt met een blessure. Bij Porto zijn er geen afwezigen. Derlei en McCarthy zullen in de spits starten. Deco zal achter de aanvallers spelen.

Opvallend is ook dat het de eerste keer ooit is dat beide teams elkaar treffen in Europa, notabene in de finale. De laatste confrontatie van Monaco met een Portugese club was in 1997. Toen versloeg het Sporting Lissabon met 3-2 in de groepsfase van de Champions League. Porto bleef dit seizoen ongeslagen tegen de Franse tegenstanders Olympique Lyon en Marseille. In het seizoen 1986-87 kon FC Porto al eens de Europacup I winnen. Het versloeg toen FC Bayern München met 2-1 in de finale. AS Monaco was nog nooit succesvol in Europacup I.

Beide teams zijn vrij van geschorsten, het kan dus een finale op het scherp van de snee worden.

De vermoedelijke opstellingen:

AS Monaco: Roma, Ibarra, Rodriguez, Evra, Givet, Bernardi, Cissé, Zikos, Giuly, Rothen, Morientes

FC Porto: Baia, Ferreira, Jorge Costa, Carvalho, Nuno Valente, Costinha, Maniche, Mendes, Deco, Derlei, McCarthy
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties