Kottila besluit met late treffer

Kottila besluit met late treffer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een eenvoudige goal van Mika Kottila was voldoende om zijn ploeg HJK in Dublin tegen het Noord-Ierse Linfield FC te laten winnen.

De Finse international besliste 14 minuten voor tijd met een strakke maar eenvoudige goal. Door dit doelpunt heeft HJK veel kans om zich volgende week woensdag thuis te plaatsen voor de tweede voorronde van de Champions league. Daar zouden ze dan uitkomen tegen het Israëlische Tel Aviv FC.

Linfield FC kende geen geluk, toen net na een uur spelen een vrijshop op de rechterpaal belande en daarna over de goal werd weggewerkt. En iets daarvoor, in tweede minuut van de tweede helft, zag aanvaller Davy Larmour zijn shot in extremisch door HJK keeper, Andras Vilnrotter, met de benen worden weggetrapt.

Deze twee acties geven een weergave van de tweede helft voor Linfield, die wel beter was dan een zwakke eerste helft.
De eerste kans kwam er pas na twintig minuten spelen, tot stand gebracht door Larmour. Door het twijfelen van Vilnrotter, kon Larmour de bal over de keeper trappen. Larmour zag zijn bal echter iets te ver van de goal landen en werd gedrongen om terug te speln op de vrijstaande Crawford, maar zijn vertraagd shot werd gemakkelijk gestopt door HJK verdediger Jensen.

HJK kon genieten van veel balbezit, toch moesten de Finnen wachten tot tien minuten voor de rust alvorens echt te kunnen dreigen.
Alexei Eremenko kruiste de bal mooi van links naar rechts en er was een erg attente Ierse doelman nodig om deze bal te stoppen.
En een beetje later was de Finse spelmaker daar terug, na een slimme terugspeelbal van Turpeinen, ging het shot van Eremenko Jr. maar net over de deklat.

Helsinki kwam past echt tot leven nadat het shot van Hunter op de paal terecht kwam. Kottila katapuulteerde de volgende minuut al een bal ver over het doel en nog geen vijf minuten later verraste hij de keeper met een laag maar efficiënt shot. Dat enkele minuten later de beslisendetreffer bleek te zijn.
De Noord-Ierse doelman, Mannus, redde een prachtig geplaatste bal van Eremenko. Maar de 29 jarige Kottila was hem te slim af.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties