Tweede klasse doorgelicht

Bert Van Houtte
| 0 reacties
Tweede klasse doorgelicht
Foto: © SC

Aanstaande woensdag wordt ook de tweede klasse op gang gefloten. Dit jaar wordt algemeen verwacht dat de reeks van tweede klasse een stuk sterker zal zijn dan vorig seizoen. Dit komt dankzij twee dalers uit de hoogste klasse, Antwerp en Beringen Heusden-Zolder. Ook vele andere ploegen hebben grote ambities dit jaar. Hier krijg je een perfect overzicht van wat men van iedere ploeg mag verwachten.

Antwerp 

Antwerp zakte vorig jaar uit de hoogste klasse, dit had echter als oorzaak omdat er te weinig kwaliteit in de spelersgroep van vorig jaar zat. De oudste club van het land wil zo snel mogelijk terug naar de hoogste klasse. Men trok voor deze opdracht een nieuwe trainer aan, met name Jerko Tipuric. Deze Kroaat is een ervaren man in het trainersvak. Hij loodste Cercle Brugge naar eerste klasse, maar moest aan het einde van het seizoen vertrekken wegens problemen met het bestuur.  Hij staat voor de zware opdracht om Antwerp terug te brengen naar de eerste klasse.  Dit wordt beslist geen makkelijk opgave want Antwerp verloor enkele basisspelers, Sergant en Leleu vertrokken naar reeksgenoot Zulte-Waregem. De inkomende transfers waren bij Antwerp geen hoogvliegers maar men gaat er vanuit dat de ploeg van de Bosuil moet kunnen meedingen naar de titel.


Beringen  Heusden - Zolder

Beringen Heusden Zolder neemt een compleet nieuwe start, men speelt vanaf dit seizoen niet meer in het Genkse Fenixstadion maar men speelt nu in het stadion van Beringen. Ook Heusden-Zolder zakte vorig jaar uit de hoogste klasse, men speelde goed maar had heel het seizoen problemen in de zone van de waarheid. Dit jaar wordt ook Heusden-Zolder getipt als één van de kandidaten voor de titel. Men moest wel opnieuw beginnen bouwen aan een team. Technische directeur Nilis mocht voor een mooi bedrag spelers gaan kopen, hij koos voor veel jong geweld. Maar er zit ook een pak ervaring in de nieuwe kern met o.a. Oyen Laeremans en blijvers Barka. Ook deze club wil zo snel mogelijk opnieuw proeven van voetbal op het hoogste niveau. 


Dessel Sport

Dessel Sport zit al enkele jaren in tweede klasse, het ene jaar krijgen ze het moeilijk onderin en het andere jaar parkeren ze hun wagentje netjes in de middenmoot. Dessel deed geen opvallende aankopen maar wel goede speler die de club opnieuw een zorgeloos seizoen moeten doen beleven. Algemeen wordt aangenomen dat Dessel Sport zal eindigen iets tussen de middenmoot en net boven de degradatiezone.

KAS Eupen 

Wat men mag verwachten van Eupen dat blijft nog echter de grote vraag. Vorig jaar werd een zeer moeilijk seizoen voor deze club. Het jaar voordien haalde men immers als nieuwkomer de eindronde, dus een terugval kan je altijd wel verwachten. Eupen haalde als opvallende aanwinst Didier Ernst van eersteklasser FC Brussels. Voor de rest is Eupen een beetje een kern van degelijke maar vrij onbekende spelers dus men weet in de verste verte niet wat men van het altijd gevaarlijke Eupen mag verwachten.

KV Kortijk

Kortrijk is de eerste nieuwkomer dit jaar in de reeks, men promoveerde via de eindronde naar de tweede klasse. De West-Vlaamse club mikt op 8 ste plaats. Het moet wel gezegd worden dat de kern van KVK vrij smal is dat kan wel eens voor problemen zorgen. De opvallenste spelers van KVK zijn de blijvers Elias en Herman en de nieuwkomer Boeka- Lisasi. Deze maakte vroeger het mooie weer bij Lokeren.

KSV Roeselare

Roeselare behaalde verrassend vorig seizoen de eindronde waar ze op een zucht van de eerste klasse bleven steken. De West-Vlamingen proberen de prestatie van vorig seizoen te evenaren al weet men op Schiervelde zeer goed dat dit geen makkelijk klus zal worden. De troepen van trainer Van Wijk staan dus voor een moeilijke opdracht. Algemeen wordt verwacht dat deze doelstelling niet zal bereikt worden want in het jaar van de bevestiging krijgt iedere ploeg wel een terugval. Roeselare trok geen echte grote namen aan, Peeters en Maes zijn de belangrijkste versterkingen voor Roeselare.

P. Maasmechelen

Patro Maasmechelen slaagt er ieder jaar in om enkele topploegen uit tweede het lastig te maken, dit komt door hun erg defensieve spelstijl. maar dit kan veranderen want  Fuat Capa heeft nu de sportieve touwtjes in handen bij Patro. Maasmechelen is er in geslaagd om Peter Utaka te houden en versterkte zich met Vedran Pelic. Deze aanvaller bracht het mooie weer nog wel eens bij Westerlo. Verwacht wordt dat Patro zal eindigen in de middenmoot.

Red Star Waasland

Red Star Waasland is de tweede nieuwkomer in de tweede klasse, ook hier weet nog niemand waar de sterkte ligt van deze ploeg. De nieuwe trainer Pister moet Waasland loodsen naar een zorgeloos seizoen.  Opvallende spelers zijn Gert Peelman en La Placa, deze laatste heeft zelf eersteklasse ervaring. Vorig seizoen speelde hij bij Bergen.

SK Deinze

Deinze start met geen te grote ambities aan het nieuwe seizoen, een plaats in de middenmoot zou iedereen al tevreden stemmen. Deinze is nog volop op zoek naar versterking, indien deze er niet zou komen dreigt het een moeilijk seizoen te worden voor deze Oost-Vlaamse club. Deinze slaagt er al ieder jaar in om hun verblijf in tweede klasse te behouden. De belangrijkste versterking voor Deinze is Stefan Van Dender, hij komt over van Sporting West. Deze verdediger speelde ooit nog in eerste klasse bij Lokeren.

SK Ronse

SK Ronse kon maar net vorig jaar de degradatie ontlopen, ook dit jaar wordt algemeen verwacht dat Ronse onderaan zal te vinden zijn. Trainer Gerrit Laverge hoopt dat zijn ploeg een zorgeloos seizoen kan beleven dit jaar. Ronse trok enkele vrij bekende spelers aan, Douai, Berquemanne en Gorniak komen over van Bergen maar toch wordt verwacht dat Ronse het nog moeilijk zal krijgen dit jaar.

Zulte -Waregem

Zulte-Waregem wordt ook bij de topfavorieten geplaatst als het gaat over de titel in tweede klasse, dit komt daar enkele mooie versterkingen. Sergant en Leleu kwamen over van Antwerp, Tankary kwam over van FC Brussels. de West-Vlaamse fusieclub heeft ambitie om te stijgen naar eerste klasse maar dit hoeft niet per se dit jaar te gebeuren. Men wil niet al te veel druk op de schouders van de spelers gaan leggen, maar verwacht wordt dat SVZW zal meedoen voor een top 3 plaats.

Tubeke

Tubeke haalde vorig jaar verrassend de eindronde, dit jaar zal het iets moeilijker gaan in het jaar van de bevestiging. Tubke zag ook de trainer van vorig seizoen vertrekken naar Moeskroen, dus deze Waalse ploeg moet helemaal opnieuw beginnen bouwen. Verwacht wordt dat dit seizoen een vrij moeilijk seizoen zal worden voor deze kleine Waalse club.

Union 

Union is na vele jaren terug in de tweede klasse, van deze ploeg is echter nog niet zo heel veel bekend. Hun ambitie dit jaar lijkt vrij duidelijk; een zorgeloos seizoen doormaken. Union is al jaren een sterk blok dat soms moeilijk uit verband te spelen is. Voor de tegenstanders wordt het opletten geblazen. Verwacht is dat Union een rustig seizoen doormaakt.

Eendracht Aalst

Eendracht Aalst heeft als opdracht op een mooi seizoen te draaien en proberen hoger te mikken dan de grijzen middenmoot. De nieuwe trainer Lorenzo Staelens weet dus wat hem te doen staat. Staelens zelf legt de lat wel erg hoog hij hoopt op een eindronde-ticket maar dat is wellicht iets te hoog gegrepen voor dit Aalst. Men haalde bij Oostende een brok ervaring weg met name Edin Ramcic. Deze man moet het Aalst van Staelens helpen sturen op het veld. 

Geel 

Geel heeft ieder jaar maar één ambitie meestrijden voor een eindronde-ticket. Ook dit jaar zal dat zeker het geval zijn. Trainer Peter Maes haalde vorig seizoen enkele mooie prestaties met zijn aanvallende aanpak.  Het blijft de vraag of Geel in de aanval sterk genoeg voor de dag zal komen want daar loopt het ieder jaar mis. Geel heeft altijd moeite met het scoren van doelpunten. Men hoopt dat spits Robby Van De Weyer dit probleem kan oplossen. Algemeen wordt verwacht dat Geel zal meedoen voor een eindronde-ticket.

Virton

Virton draaide vorig jaar een grijs seizoen, met weinige hoogvliegers. Ook dit jaar zal dat wel bijna zo goed als zeker het geval zijn. In de kern van Virton zitten allemaal onbekende namen maar er staat wel steeds een blok op het veld. Algemeen wordt verwacht dat Virton een grijs maar een probleemloos seizoen zal draaien.

Hamme

Zoals elk jaar probeert Hamme zich te nestelen in de middenmoot van de tweede klasse. Vorig seizoen lukte dit aardig maar ook dit seizoen zou dat geen probleem mogen zijn. Men haalde niet echt opvallende aanwinsten in huis maar wel enkele zeer degelijke voetballers die heel wat kwaliteiten bezitten om Hamme in de middenmoot te doen eindigen. 

Visé

Visé is opnieuw een ploeg waar weinig over geweten is, opvallend is wel dat Visé veel spelers zag vertrekken en relatief weinig nieuwe spelers zag komen. Men put vooral uit noodzaak uit hun jeugd, of de jeugd in de streek. Visé heeft het financïeel niet echt breed dus nood breekt wet. Algemeen wordt aangenomen dat Visé het moeilijk zal krijgen dit jaar met tal van jonge en onbekende spelers. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties