Arsenal heeft het winnen nog niet verleerd

Christopher Lannoo

Arsenal verloor vorig seizoen geen enkele wedstrijd, en ook nu bij het begin van het nieuwe seizoen lijkt verliezen geen optie voor de Gunners. In de 500ste wedstrijd van Dennis Bergkamp was de Nederlander de maestro bij de Londenaren. Met Henry in de spits en Reyes en Ljunberg op de beide flanken was het tempo van Arsenal zeer hoog, en Everton kon het gedurende de wedstrijd nooit echt bijhouden. In de eerste 10 minuten kon Ljunberg alleen al 3 keer het strafschopgebied inlopen vanop links.

Het lukte Everton ook wel om enkele kansjes te creëren, onder meer via Kilbane en McFadden. Hun schoten werden echter allebei geblokt door de Arsenal-verdediging, waarin vooral Kolo Toure sterk stond te spelen. Na die luttele kansjes voor Everton was het echter gedaan voor de Merseysiders: Arsenal zette ongelooflijk snel een counter op, en Reyes kon het strafschopgebied inlopen. Hij verloor de bal, maar die kwam terecht bij Henry, die een mooi pasje tot bij Bergkamp kreeg en de Nederlander opende de score.

Net voor rust verdubbelde Reyes de voorsprong. Ljungberg zette de bal mooi voor, de Everton-verdediging stond te slapen en de Spanjaard kopte rustig voorbij de hulpeloze Nigel Martyn.
Dat was niet de laatste keer dat de Everton-verdediging zo in de fout ging. Even na rust speelde Yobo de bal slordig achteruit, en Bergkamp kon de bal meepikken. Hij speelde de bal door naar Henry, die Ljungberg wist te vinden in het strafschopgebied. De Zweed kon makkelijk binnentrappen.

Halverwege de tweede helft kon Everton dan toch een tegenprik geven: Carsley maakte een mooie een-twee met Gravesen waardoor hij kon trappen en scoren. Zeven minuten van het einde scoorde Arsenal echter nog een laatste keer: Martyn moest een schot van Henry lossen, en de ingevallen Pires reageerde het snelst en kon binnentrappen. Eindstand: Everton 1-4 Arsnal