Juventus haalt het van Djurgarden

Mathieu De Coensel

Juventus heeft het gehaald op het veld van Djurgarden. Juventus moest daarvoor wel de 2-2 van de heenmatch goedmaken, een moeilijke klus dus, want ze kregen thuis 2 doelpunten tegen.
Hierdoor voelde Juventus zich dus gedwongen om te winnen.

En winnen, dat deden ze ook.
Al na 9 minuten scoort 'Il Capitano' Del Piero de 0-1 op een voorzet van Olivera. Maar het is van korte duur voor de Juventijnen, 10 minuten later scoort Arneng de 1-1, Djurgarden heeft weer het voordeel.
Tot op de 33ste minuut, Birindelli geeft een mooie voorzet, en Trezeguet staat klaar voor de 1-2 op het bord te prikken. Later in de eerste helft neemt Juventus de wedstrijd dan ook in handen.

Maar Djurgarden geeft niet op, ze proberen wel, maar het lukt hun niet om écht gevaarlijk te zijn.
Jammer wel, want op zo'n niveau wordt dat dan ook bikkelhard afgestraft, Nedved schiet de 1-3 tegen de netten, zodat Djurgarden nu nog 3 doelpunten moet maken, willen ze doorgaan.

Maar Juventus gaat het dan wat rustiger aan doen, en Djurgarden is nu de betere, maar Juventus ziet dat het toch nog mogelijk is voor Djurgarden, en komt dan ook terug meespelen. Daarop valt de wedstrijd dan ook stil.

Tot Juventus nog 1 gevaarlijke prik uit zijn mouw schudt, Trezeguet maakt zijn 2de van de avond, in het slot van de wedstrijd. Voor Djurgarden is het nu wel definitief over en uit. De 2 minuten extra tijd leveren geen gevaar meer op.

Juventus heeft de behaalde 2-2 op eigen veld dus omgezet naar een 6-3 in het voordeel van Juventus.
Hiermee stoot Juventus dus door naar de Champions League. Een verdienstelijk Djurgarden had een moeilijke tegenstander, maar wist het toch al bij al nog goed aan te pakken.