Newcastle verliest punten

Yves Dekoning

Newcastle United kan voor een tweede opeenvolgende jaar spreken van een gemiste start. De ambitieuze Magpies kunnen alles behalve tevreden zijn met twee op negen. Op eigen veld kwamen de mannen van Bobby Robson niet verder dan 2-2 tegen het bescheiden Norwich.

Het waren de bezoekers die via Darren Huckerby de eerste kans bijeen voetbalden, maar aan de overkant maakte Craig Bellamy er op aangeven van aanvoerder Alan Shearer 1-0 van. Na rust liepen de Magpies uit tot 2-0 via Aaron Hughes. Hij kopte een voorzet van Laurent Robert binnen. Norwich gaf niet op en David Bentley knalde de aansluitingstreffer voorbij Shay Given. Hierna kreeg Newcastle enkele kansen om terug meer voorsprong te nemen, maar Craig Bellamy kreeg de bal niet meer in doel. De bezoekers bleven drukken en werden beloond met de gelijkmaker van Gary Doherty. Vijf minuten voor tijd maakte Huckerby er zelfs bijna 2-3 van. Ook Shearer mocht nog eens uithalen aan de overkant, maar het bleef 2-2. Nederlands international Patrick Kluivert volgde de hele wedstrijd op de reservenbank.

Newcastle: Given, Carr, Hughes, O'Brien, Bernard, Milner (Ameobi 75), Dyer (Bowyer 84), Butt, Robert, Bellamy, Shearer.

Norwich: Green, Edworthy, Fleming, Charlton, Drury, McVeigh (Jonson 67), Francis, Holt, Bentley (McKenzie 71), Huckerby, Doherty.