Oekraïne in slotminuut langs Kazachstan

Anthony Van der Planken

Oekraïne heeft in zijn WK-kwalificatiewedstrijd pas in extremis de drie punten kunnen meenemen uit Kazachstan. De Oekraïners scoorden pas in blessuretijd de beslissende 1-2.

Voor Kazachstan was het een bijzonderde wedstrijd. De Kazachen mochten immers voor het eerst in UEFA-verband aan de slag. Goed begon dat feestje echter niet, want al na een kwartier kwam Oekraïne 0-1 voor via Bielik. De Kazachen lieten het echter niet aan hun hart komen en scoorden al gauw de gelijkmaker. Karpovitch was de gelukkige. De doelpuntenmaker kreeg ettelijke minuten later trouwens de enige gele kaart van de wedstrijd.

Kazachstan leek met die 1-1 lange tijd op een stunt af te stevenen, maar Rotan oordeelde anders. Hij knalde in blessuretijd de winnende treffer binnen.

Met de drie punten neemt Oekraïne zo de voorlopige leiding in Groep 2. Na twee wedstrijd heeft het vier punten. Ook Albanië, Turkije, Griekenland, Denemarken en Georgië maken deel uit van de groep.