Tweede klasse : voorbeschouwing speeldag 6

Bert Van Houtte
| 0 reacties
Tweede klasse : voorbeschouwing speeldag 6
Foto: © SC

Dit weekend is men in de tweede klasse al toe aan de zesde speeldag van het seizoen, Hier krijg je een mooi overzicht van de wedstrijden die dit weekend op het programma staan. 

Tubeke - Antwerp 

Tubeke krijgt dit weekend leider Antwerp over de vloer, de thuisploeg verloor vorige week eerder verrassend op het veld van Verbroedering Geel. Antwerp is nog altijd ongeslagen, de leider won vorige week op eigen veld van laatste in de stand KV Kortrijk met 3-0. Verwacht wordt dat Antwerp het wel eens heel moeilijk zou kunnen krijgen op het veld van Tubeke. De thuisploeg kan altijd iets meer op eigen veld. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden daar in Tubeke.


KV Kortrijk - SV Zulte - Waregem

Dit weekend staat er ook een heuse West-Vlaamse derby op het programma, Kortrijk neemt het dan thuis op tegen de nummer 2 in de stand SV Zulte Waregem. De thuisploeg verloor vorige week op het veld van Antwerp met 3-0. SVZW won thuis eerder moeizaam van een zeer goed Ronse met 2-1. Het belooft een mooie derby te worden in het Guldensporenstadion.


BHZ - Verbroedering Geel

BHZ neemt het thuis op tegen Geel, de Limburgers wonnen vorige week de derby op het veld van Patro Maasmechelen met 0-1. BHZ krijgt met Geel een hele zware tegenstander op bezoek, Geel startte slecht maar begint eindelijk op niveau te draaien. Men won vorige week op eigen veld tegen het toch altijd sterke Tubeke met 3-2. 

Dessel - Waasland

Waasland gaat dit weekend op bezoek bij Dessel Sport, de bezoekers wonnen vorige week met 1-0 op eigen veld tegen SK Deinze. Dessel bleef vorige vrijdag steken op een 0-0 gelijkspel op het veld van Roeselare. Een verplaatsing naar Dessel is voor iedere ploeg een hele opgave.


Ronse - Roeselare

Ronse neemt het dit weekend thuis op tegen Roeselare, vorige week verloor men nipt op het veld van SVZW met 2-1. Roeselare kwam vorige vrijdag in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Dessel. Normaal gezien moet Ronse in staat zijn om de punten aan huis te houden, want Roeselare mist een beetje de goede vorm de laatste weken. 

Aalst - Union

Union gaat dit weekend op bezoek bij Eendracht Aalst, vorige week wonnen de bezoekers thuis met het kleinste verschil tegen Eupen het werd 1-0. Aalst daarentegen ging 2-2 gelijkspelen op het veld van Virton, maar de Oost-Vlamingen zullen er alles aan doen om de punten in Aalst te houden. Union wil opnieuw wel iets meepikken uit Aalst.


Hamme - Patro Maasmechelen

Hamme heeft dit weekend een thuiswedstrijd tegen Patro Maasmechelen voor de boeg, vorige week behaalde de thuisploeg een 1-1 gelijkspel op het veld van Visé. Patro Maasmechelen verloor vorige week de derby tegen BHZ met het kleinste verschil 0-1. Hamme is altijd sterk in eigen huis dus normaal gezien zal Patro niet veel kunnen rapen bij het Oost-Vlaamse Hamme.


Deinze - Virton 

Deinze neemt het op tegen Virton, de thuisploeg verloor vorige week met 1-0 op het veld van Redstar Waasland. Virton haalde een gelijkspel op eigen veld tegen Eendracht Aalst. Normaal gezien mag Deinze niet veel moeite kennen met Virton als men niet op achterstand komt tenminste.

Eupen - Wezet 

Eupen neemt het op tegen Wezet, Eupen verloor vorige week nipt met 1-0 op het veld van Union, Wezet behaalde een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Hamme. Normaal gezien mag Eupen geen grote problemen kennen tegen de jonge garde van de bezoekers uit Wezet












Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties