Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
Racing verliest van Maldegem
Stef Hendrickx

Ondanks de 0-3 nederlaag die het uiteindelijk zou worden, begon Racing goed aan de partij.  Het speelde aanvallend en kreeg kansen om de score te openen.  Het eerste schot was er eentje van Scheers, de bezoekende doelman tikte de bal over z'n doel.  Een paar minuten later volgde de tweede grote kans langs Simeons, de aanvaller faalde in de afwerking.
Net voor rust kreeg Racing Mechelen het deksel op de neus.  Een foutje achterin werd afgestraft door Sabbe en Maldegem kwam 0-1 voor.  Vooraleer de meeste besefte dat Racing achtergekomen was, stond het al 0-2 langs Donna.  Door te scoren aan 100 % ging Maldegem de rust in met een 0-2 stand.

Racing kon maar een ding doen in de tweede helft, voetballen zoals ze bezig waren en hopen dat de kansen er dit keer wel ingingen.  Maar of het nog niet erg genoeg was kregen Scheers halverwege de tweede helft een rode kaart.  Mechelen moest met tien verder om een 0-2 achterstand op te halen.
Maldegem loerde nu op de counter, en eentje zorgde voor de definitieve doodsteek voor Racing.  Het was Delporte die de bal maar voor het intikken had.