Kop contra staart

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Kop contra staart
Foto: © SC

De tijd vliegt. De herfst  komt er aan. Het competitierad in Vierde A is evenzeer onderhevig aan de wet van komen en gaan. Sinds vorig week prijkt Rac. Doornik aan de leiding, onderaan pakte Sp. Ursel zijn eerste punt, liep nieuwkomer US Centre zich vast tegen SK Lebeke -Aalst, bleef SK Lovendegem vooralsnog onmondig opgezadeld met rode lantaarn.

Bovendien staat op de vijfde speeldag een robbertje voetbal op het menu met de confrontatie tussen leider Doornik en hekkensluiter SK Lovendegem. Noem het een duel tussen kop en staart al zal men bij Lovendegem dat niet graag horen. In ieder geval zal SK De Jeugd alle  toegelaten middelen moet aanwenden om niet alweer voor een voldongen feit te komen staan. Doornik in de winningmood blijft een levensgevaarlijk tegenstander. Dat collectief Lovendegem er stilaan op vooruit gaat is een hoopgevend aspect. Wanneer de blauw-gelen nu ook de rake trefkracht weervinden kan de hoop op puntengewin vastere vormen aannemen.

Ook medeleider Zottegem speelt gastheer voor Henegouwse bezoeker US Centre. Vorige week liet Centre zich onverwacht en op de valreep in de luren leggen. Het is duidelijk dat de Henegouwse bezoekers via een doordachte strategie de thuisploeg gaan opwachten. Aan de Zottegemse aanvallers de kans te voorkomen een tweede keer over een Henegouwse steen te struikelen.

Met Sp. Ursel-Gent Zeehaven krijgt men een replay van de Belgische bekermatch. Toen walste Zeehaven vlot over de thuisploeg dat met forfaitcijfers werd ingeblikt. Bovendien een weerzien voor Ursel-trainer Piet Lippens die vorig seizoen als assistent-trainer fungeerde bij de Gentse Ratten. Of het weer zo'n vaart zal lopen valt toch te betwijfelen. Ursel weet nu al zo ongeveer wat vierde klasse betekent. Pakte overigens vorige week zijn eerste competitiepunt tegen de Henegouwse revelatie Peruwelz en wil in de tweede thuismatch op rij opnieuw mikken naar puntenwinst. Desondanks blijft Zeehaven-trainer Peter Van Wambeke voorzichtig in zijn prognose. ,,Ik hoop slechts dat mijn spelers de extra-sportieve problemen aan de kant leggen en alles op de praktijk zetten. De positieve instelling is nog steeds aanwezig zodat ik samen met de fans hoop een gretig Zeehaven te zien'' aldus de Gentse coach.

Vorige week kwam Peruwelz zoals gezegd niet verder dan een puntendeling. Straks nemen de Henegouwers het op tegen Diksmuide dat op zijn beurt zwaar werd afgestraft bij gouwgenoot Wielsbeke. Het wordt raden naar de mentale ingesteldheid van de West-Vlamingen want op eigen veld is Peruwelz uitermate moeilijk op het verkeerde been te zetten. Prognose: het word een bikkelhard duel om bij Peruwelz iets te oogsten.

Dat de verwachtingen bij SV Oudenaarde ieder seizoen altijd hoog gespannen zijn is een traditie. Het Oudenaardse bestuur wil minstens de topvijf halen en dat betekent steeds extra druk. Voor de uitwedstrijd bij WS Lauwe kan trainer Angelo Nijskens alvast niet beschikken over Nicola Wellens en Jan Vermassen. Maar goed dat de Oudenaardse oefenmeester op het gepast ogenblik weer Dobias Koudijzer recupereert. ,,Dat is goed voor de concurrentie. Het moet hen scherp houden. In functie van de beschikbaarheid Wesley De Groote (voetblessure) zal ik wellicht toch even moet bijsleutelen'' denkt de Oudenaardse trainer die er weet van heeft dat bij Lauwe net nu drie nieuwe spelers speelgerechtigd zijn.

Gistel vorig week knap winnaar in het West-Vlaamse duel tegen Eernegem reist naar E. Aalster dat vorige week nipt de duimen legde. Overigens twee tegenstanders die met Oudenaarde op een gedeelde vierde plaats prijken. Het staat sowieso vast dat een draw beide kan doen wegzinken naar de middenmoot terwijl winst één van beide vaster beitelt in de topvijf. Eén zaak is zeker: Het wordt een wedstrijd die alle kanten uit kan.

Eernegem dat ook dit seizoen een gooi kan doen naar een topvijf-positie zal zich moeten herpakken tegen Sint-Eloois Winkel dat evenzeer dat label mag worden opgeplakt. Blijkbaar is dat vooralsnog niet haalbaar wegens slechts 4 op 12 voor de thuisploeg en één punt meer voor Winkel.Opvallend hierbij is dat Eernegem achtmaal scoorde en Winkel slechts driemaal. Op defensief vlak lijken de bezoekers theoretisch sterker met slechts drie tegengoals tegen Eernegem dat er reeds een half dozijn incasseerde. Of dat van betekenis is? Antwoord zondag even na kwart voor vijf!

Het duel tussen SK Lebeke-Aalst en SC Wielsbeke staat genoteerd als ,,blikvanger''. SKLA profileerde zich vorige speeldag tot een Doornikse ,,giant-killer'' terwijl Wielsbeke met zwaar geschut indruk maakte tegen Diksmuide. Voor beide een eerste sleutelmatch wat betreft hun kansen voor de middenmoot. Alhoewel want met 6 op 12 lonkt SKLA heimelijk naar winst en de topvijf.Of de West-Vlamingen dat zo maar laten gebeuren blijft niettemin sterk te betwijfelen. Eigenlijk een wedstrijd waar het moeilijk is een prognose te maken. Kortom, een duel om naar uit te kijken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties