Speeldag 4 Pimera Division

Jan Van Looy

Valencia heeft de confrontatie tegen Deportivo omgezet in een dikke zege. Valencia won met 1-5 in de havenstand en is voorlopig alleen koploper in de Primera Division.

Valencia staat na vier duels op tien punten, eentje meer dan Real Madrid dat dinsdag al speelde. Valencia kwam in Coruna na een kwartier spelen op voorsprong via Bernardo Corradi. Marco di Vaio verdubbelde de marge na een half uur spelen. Nog voor rust voerden Vicente Rodriguez en Francisco Rufete de score al op naar 0-4. Direct na rust tekende Ruben Baraja voor de vijfde treffer. Walter Pandiani redde de eer.

Atletico Madrid verloor voor het eerst dit seizoen een duel. De tweede club uit Madrid verloor met 1-0 bij Levante. Alberto Rivera scoorde na een half uur spelen vanaf de strafschopstip het enige doelpunt. Ook Espanyol verloor voor het eerst dit seizoen. De tweede ploeg van Barcelona verloor met 1-0 van Getafe. Hugo Ibarra, vorig seizoen nog bij AS Monaco, werkte de bal vroeg in het duel langs zijn eigen keeper.

Barcelona heeft zich naast Valencia genesteld aan de top van de Spaanse Primera Division. Barça won donderdagavond overtuigend van Real Zaragoza. Barcelona won met 4-1 van Zaragoza, dat vooraf net als de Catalanen op zeven punten uit drie duels stond. De gasten kwamen in Nou Camp nog op voorsprong via David Villa, maar Samuel Eto'o Fils tekende vlot voor de gelijkmaker. Direct na rust zorgde de spits uit Kameroen ook voor de 2-1, waarna Xavi voor de 3-1 tekende. Van Bronckhorst bepaalde de eindstand op 4-1.