Boyd pakt doelpuntenrecord

Mathieu De Coensel

Kris Boyd was vandaag een held in Schotland, hij evenaarde immers het doelpuntenrecord in Schotland.
Boyd maakte maar liefst vijf doelpunten in één enkele wedstrijd. Hij won met zijn club Kilmarnock thuis overtuigend tegen Dundee United met 5-2, Boyd scoorde dus alle doelpunten voor Kilmarnock.

Zijn eerste doelpunt van de match maakte hij al na zeven minuten met een schot van wel twintig meter ver.
Tien minuten later scoort hij alweer, maar deze keer wel van dichtbij, en zijn Hattrick maakt hij compleet door een mooie voorzet netjes binnen te leggen. Later scoorde hij nog twee keer in de eerste helft, maar één van die doelpunten werd afgekeurd door een fout die eerder gemaakt werd.

Maar het vijfde doelpunt kon hij dan toch nog grijpen 84ste minuut van de wedstrijd. Boyd evenaarde daarmee dus ook meteen het Schotse competitierecord.