Analyse Lyon wint in extremis

Lyon wint in extremis

In de laatste wedstrijd van de negende speeldag in Frankrijk speelden Saint-Etienne en Lyon gelijk in de grootste derby van Frankrijk

Lyon was de betere ploeg in de eerste helft met enkele kansen voor Juninho en Wiltord. Saint-Etienne kon hier enkel via Feindouno iets tegenover zetten. Juninho bracht de bezoekers in de 34ste minuut op voorsprong met een fantastische vrijschop. In de tweede helft nam l'ASSE het heft in eigen handen en dit leverde al snel een doelpunt op. Nicolas Marin scoorde de gelijkmaker. Tien minuten later lukte Feindouno, de huurling van Bordeaux, de 2-1. Lang leek het op een overwinning voor de thuisclub uit te draaien, maar Juninho besliste hier anders over. Hij trapte een strafschop in twee tijden binnen. Iedereen maakte zich op voor dit gelijkspel, maar in de 91ste minuut scoorde Sidney Govou en bezorgde Lyon alsnog de overwinning.