Sociedad klopt Atletico

Nils Vanbellingen

In de tweede zaterdagwedstrijd van de zesde speeldag in de Primera Division heeft Real Sociedad thuis met 1-0 gewonnen van Atletico Madrid. Het enige doelpunt van de avond werd gescoord door Darko Kovacevic.

Al na 34 minuten had de thuisploeg op voorsprong kunnen klimmen, toen Atletico-verdediger Colsa een voorzet wou wegwerken en daarmee bijna zijn eigen doelman verschalkte. De bal strandde echter op de lat. Zeven minuten later was het wel zover: Bij een voorzet van Karpin kon Kovacevic nagenoeg ongehinderd binnenkoppen.

Atletico ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar kon pas in de slotfase echt dreigen. Lopez knalde in de blessuretijd nog op de kruising, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Door de zege klimt Sociedad uit de onderste regionen van de rangschikking. Atletico laat de kans liggen om in te lopen op Valencia.