Voorbeschouwing CL: Groepen A-D

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Voorbeschouwing CL: Groepen A-D
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat er ook gezegd moge worden, speeldag 3 is zonder twijfel de mooiste speeldag van alle speeldagen in de groepsfase van de Champions League. Europa krijgt maar liefst vijf topwedstrijden voorgeschoteld.

GROEP A (Liverpool, Deportivo, Olympiakos, AS Monaco)

Groep A biedt al meteen zo'n topper. Deportivo La Coruña, vorig seizoen nog halve finalist, trekt naar Liverpool. De Spanjaarden doen er maar beter aan om punten te pakken, want een één op negen zou hen op het randje van de uitschakeling brengen. Liverpool mist nog steeds sterspeler Steven Gerrard. Ook Vladimir Smicer blijft nog een tijde aan de kant. In hun lange historie speelden the Reds en Depor nog nooit tegen elkaar.

Leider Olympiakos trekt naar Frankrijk, alwaar AS Monaco wacht. Tien jaar geleden wonnen de Grieken al met 0-1 in Monaco, waarmee men zich voor de derde ronde van de beker voor bekerwinnaars plaatste. Dinsdag hoopt men minstens even goed te doen. Dat zal alvast zonder
Pantos moeten, want die mag in de tribune nog eens nadenken over zijn schorsing.

GROEP B (Real Madrid, Dynamo Kiev, AS Roma, Bayer Leverkusen)

In Groep B, beter gekend als de Groep des Doods, staan Bayer Leverkusen en AS Roma tegenover elkaar. Het is alles of niets voor Roma, dat nog geen enkel punt sprokkelde. De Romeinen zullen het moeten doen zonder
Mexes, die nog steeds geschorst is. Langs Duitse zijde mag Voronin om dezelfde reden langs de kant blijven.

Dynamo Kiev zou graag haar uistekende zes op zes verlengen, al zal dat niet makkelijk worden. De Oekraïners moeten immers op bezoek in Madrid. Real is nog steeds te pakken, want de Koninklijke is ondertussen al een jaar op de sukkel. Bovendien zijn
Beckham en Walter Samuel er niet bij. Kiev moet het dan weer stellen zonder de vliegensvlugge Verpakovskis. In 1999 trapte Kiev Real nog genadeloos uit de Champions League. De Oekraïners wonnen toen over twee wedstrijden met 3-1.

GROEP C (Juventus, Bayern München, Ajax en Maccabi Tel-Aviv)

Ook in Groep C gaat het er om spannen. Juventus en Bayern mogen onderling uitmaken wie de leiding neemt in de poule. Beide ploegen behaalden uit hun eerste twee wedstrijden een zes op zes. Thuisploeg Juventus moet het stellen zonder Trezeguet, die nog maanden out is.
Del Piero is er wellicht opnieuw bij. Ongelooflijk maar waar: Juventus en Bayern speelden in Europees verband nog nooit tegen elkaar.

Ajax Amsterdam en Maccabi Tel-Aviv mogen in de ArenA hun laatste troeven uitspelen. Wie het duel verliest, mag wellicht de boeken al na drie duels sluiten. Ajax zit in een diepe crisis, terwijl Maccabi nog steeds op zoek is naar haar eerste Champions League – doelpunt ooit. In Amsterdam is het nog maar de grote vraag of
Galasek, Rosales en Van der Vaart fit geraken.

GROEP D (Manchester United, Fenerbahçe, Sparta Praag, Lyon)

Wayne Rooney en Manchester United hopen in Praag de eerste stap richting kwalifactie te zetten. Man U haalde in Groep D een vier op zes uit de eerste twee wedstrijden, terwijl Sparta telkens verloor. Voor de Tsjechen is het dus de laatste kans op succes. Het feit dat Rio Ferdinand er niet bij is, opent alvast perspectieven. Het is immers geen geheim dat de verdediging van Manchester een stuk minder is zonder de Engelsman. Ook Roy Keane kan er niet bij zijn.

Lyon mag op het zelfde moment een bezoekje brengen aan de Turkse hel van Fenerbahçe. Beide ploegen zijn slechts door één punt gescheiden van elkaar, er staat dus duidelijk veel op het spel. Vooral de Turken moeten, met de wedstrijd in Lyon in het vooruitzicht, voor de drie punten gaan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties