Simpele zege voor Ajax

J. S.

Ajax heeft vanavond zijn eerste overwinning behaald in de Champions League. De Amsterdammers hadden aan één helft genoeg om het Israelische Maccabi Tel Aviv opzij te zetten.

De thuisploeg begon furieus aan de wedstrijd met een doelpunt in de zesde minuut als gevolg. Tel Aviv-doelman Strauber loste een schot van Wesley Sneijder, onze landgenoot Sonck wist de rebound binnen te tikken: 1-0.
Ajax verzwakte niet en bleef hoog voetballen op de helft van Maccabi. In de 21ste minuut kopte De Jong Ajax naar de 2-0. De verdediger kon een verloren bal vrij inkoppen aan de eerste paal, Reis hield de bal met de hand tegen, maar de bal was al achter de lijn. Tien minuten later was het opnieuw raak. Van der Vaart kon de bal vrij binnenkoppen, nadat doelman Strauber een kopbal van Sonck niet voldoende kon wegwerken: 3-0.

De tweede helft was een maat voor niks. Voor Ajax was de 3-0 genoeg en het tempo was helemaal uit de wedstrijd. Maccabi kwam af en toe eens dreigen, zo verscheen Addo vlak na rust alleen voor doelman Lobont. De Roemeen redde echter knap en voorkwam op die manier een tegendoelpunt. In de slotminuut kreeg Ajax nog een penalty na een handsbal van Giovanini. De strafschop werd echter op de lat getrapt door Wesley Sneijder, waardoor de wedstrijd op een simpele 3-0 eindigde.

Ajax neemt door de zege een serieuze optie op de derde plaats. In de andere wedstrijd won Juventus tegen Bayern München. Hierdoor heeft Ajax nog een waterkansje voor de tweede plaats. Dan zal het wel minstens een zeven op negen nodig hebben. Een overwinning tegen Bayern is bovendien een must.