Bolton op vier na sterke match tegen Newcastle

Yves Dekoning

Bolton blijft hoge toppen scheren in de Premier League. Vandaag ging het ambitieuze Newcastle voor de bijl. De eerste nederlaag voor de Magpies sinds de komst van manager Graeme Souness. Bolton klimt hierdoor terug naar de vierde plaats in de Premier League.

Newcastle speelde met drie spitsen, Patrick Kluivert, Craig Bellamy en Alan Shearer, maar kwam in de eerste helft nauwelijks tot dreigende acties. Het systeem van Souness leek niet te werken en Bolton domineerde het middenveld. Ondanks enkele goede doelpogingen voor de thuisploeg was het bij de rust nog steeds 0-0.

De tweede helft was zeven minuten bezig toen El Hadji Diouf de 1-0 binnen kopte. Het was de eerste goal in 18 maanden voor de Senegalees. Drie minuten later scoorde Darren Ambrose totaal tegen de gang van het spel de gelijkmaker. Doelman Jussi Jaaskelainen mocht de bal uit het net rapen, zijn eerste en laatste echte interventie in de wedstrijd. Bolton ging terug op zoek naar de voorsprong en kreeg die ook. Kevin Davies kon afwerken nadat Stephen Carr de bal slecht had weggewerkt. Uiteindelijk een oververdiende zege voor een sterk Bolton tegen een flauw Newcastle.