De nieuwe Duitse held ... Goleo

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
De nieuwe Duitse held ... Goleo
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren is in Leipzig de officiële mascotte voor het WK 2006 in Duitsland voorsgesteld.  Goleo VI werd door voetballegenden Franz Beckenbauer en Edson Arantes do Nascimento, kortweg Pelé, alvast met veel plezier ontvangen.  De nieuwe mascotte is ontworpen in samenwerking met de Jim Henson Company, die bekend werd door het ontwerpen van de Muppets.
 
De vriendelijke leeuw is alles wat zijn voorgangers niet waren.  World Cup Willie uit 1966 en Tip and Tap uit 1974 waren bijvoorbeeld nog veel te statisch.  Goleo VI is 1 bron van energie: hij kan praten, dansen en zelfs muziek maken.  Hij is gewoon een geboren entertainer die vast en zeker veel mensen plezier zal brengen.  En Goleo zal zich ook niet vervelen in aanloop naar het nieuwe WK want hij krijgt er een vriendje bij: Pille.  Pille is een pratende voetbal die alles maar dan ook alles weet over de populairste sport ter wereld.
 
De Duitse organisatie is er rotsvast van overtuigd dat de populariteit van de twee nieuwe vriendjes zijn grenzen niet zal kennen.  Hun tv-debuut in het Duitse ‘Wedden dat!’ was alvast een leuk voorproefje voor de voetballiefhebbers. De komende 2 jaar zal je alvast niet naast Goleo en Pille kunnen kijken.  Morgen openen ze samen de officële 2006 Fifa World Cup Shop in Leipzig en woensdagavond zijn ze present tijdens de oefenwedstrijd tussen Duitsland en Kameroen in het Zentralstadion.
 
Ook hier op onze redactie is Goleo VI al zeer geliefd en vele aanvragen voor de bal Pille stromen al vlotjes onze redactie binnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties