Analyse Speeldag 12 onder de loep

bernie de vuyst
Speeldag 12 onder de loep

Koplopers Bree en Olen wisten niet te winnen en Maasmechelen trok aan het langste eind in de degradatietopper, dat zijn de belangrijkste wapenfeiten van de afgelopen speeldag.

Diest verloor de Brabantse streekderby tegen Aarschot op eigen veld met 0-1. Van Tilburg besliste vrij vroeg de wedstrijd. De bij de rust ingevallen Bikkembergs (Diest) kreeg vijf minuten voor tijd rood.

De op 2-2 geëindigde wedstrijd tussen Leopoldsburg en Overijse was een regelrechte kaartenregen. Naast talrijke gele kaarten was er ook rood voor Leopolsburg-verdediger Ruiz, al zijn tweede uitsluiting van het seizoen. Niki Hagelsteens trof twee maal raak voor de thuisploeg, Geurs en Bal (ex-KV Mechelen) deden dat voor de bezoekers.

De Limburgse topper tussen Bree en Millen eindigde onbeslist op 1-1. Sluipschutter Ruzzi bracht Bree op voorsprong, na rust bracht Jans de bordjes weer in evenwicht. Enkele minuten voor tijd moest Coppejans met rood de kleedkamer in. Meest opvallende speler was Millen-keeper Gielen die bij het doelpunt van Ruzzi niet vrijuit ging, maar daarna zijn ploeg verscheidene keren overeind hield.

In de topper van de speeldag deelden Heist en Spouwen-Mopertingen de punten (1-1). De goals kwamen van Laenen (Heist) en bezoeker Blanckaerts.

Ben R'Haim is de man in vorm bij Grimbergen. Vorige week scoorde hij drie keer, deze week zette hij twee keer de netten bol. Meteen voldoende om zijn club de overwinning te schenken tegen Meerhout dat via Ooms nog tegenprikte.

Mol-Wezel ging met 0-3 winnen in Kampenhout, goed voor de eerste uitzege van het seizoen. Berrevoets (ex-speler van o.a. Germinal Ekeren, Oostende en Geel), goaltjesdief Celus en Catgiu (vorig jaar nog kampioen met Den Bosch in de Gouden Gids Divisie) waren de schutters met dienst.

Olen kon voor de vierde maal op rij niet winnen. Ditmaal kwam de eerste periodekampioen niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Berkenbos. Voor de thuisploeg kwamen de rozen van Top (pen) en Bait. Olen was trefzeker via Liekens en Franken. Voor een uitgebreid wedstrijdverslag kan u terecht op deze site.

Maasmechelen won de degradatietopper tegen Vilvoorde met 2-1. Abegig bracht de Brabanders nochtans op voorsprong. Een magistrale lob van Drutti (ex-Patro) en een penaltygoal van de gewezen Nederlandse prof Losada deden het tij keren. Na de wedstrijd kreeg Vilvoorde de rode lantaarn mee naar huis.