Rode Duivels falen

Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Rode Duivels falen
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Als België in de running wilde blijven voor het WK 2006 dan moest er gewonnen worden van Servië-Montenegro. Dat dit geen vanzelfsprekendheid zou worden was vooraf duidelijk, gezien bondscoach Anthuenis een vat vol twijfels en onzekerheden was voor de wedstrijd. Het overgrote deel van de selectie zou een gebrek aan vertrouwen hebben en vanuit dat oogpunt zou het een hele moeilijke avond worden. Servië-Montenegro kon deze wedstrijden vol vertrouwen aanvatten want zij zijn de leider in groep 7. De eerste goed opgezette aanval van Servië-Montenegro was meteen raak. Vukic werd randje buitenspel aangespeeld net buiten de grote rechthoek en draaide de bal met de buitenkant van de rechtervoet voorbij Proto (0-1). De Belgen waren meteen op achtervolgen aangewezen. Eerst mikte Sonck een vrije trap in de bezoekende muur. Even later zoefde een afstandsschot van Baseggio naast het doel. Het was schrijnend om vast te stellen dat de woorden van Anthuenis op het veld bevestigd werden. 

Slechte controles, slechte passes, slecht uitverdedigen en niet bij machte om de tegenstander te ontwrichten was de jammerlijke conclusie na een half uur voetbal. De bezoekers konden de Belgen intussen vrij makkelijk opvangen. Al in de eerste helft werd Deschacht vervangen door Daerden. Bijna gelijktijdig kwam Kezman voorin Milosevic vervangen. Ondertussen had Daerden al een bal tot bij Sonck gekopt maar deze raakte de bal niet vol en mikte het leer over. De Belgen hadden het meeste balbezit maar wisten daar maar weinig mee aan te vangen. Het Boudewijnstadion veerde nog even op toen Baseggio over 2 bezoekende verdedigers naar Sonck lobte. De Ajacied ging neer na een lichte duw maar ref Frojdfeldt liet logischerwijze verder spelen. Even later knalde Kezman vanop afstand op Proto. Onze rode duivels konden nooit de indruk geven om Servië-Montenegro uit verband te spelen.

Er werden geen wissels doorgevoerd tijdens de rust. Stankovic zorgde voor het eerste gevaar met een schot uit de tweede lijn. De Belgen reageerden met een goede actie van Buffel in het strafschopgebied. Hij dribbelde iedereen voorbij maar had ondertussen te ver moeten uitwijken om de bal tussen de palen te krijgen. Ondertussen hadden de bezoekende verdedigers terug hun positie ingenomen en was de kans verkeken. Na een kwartier voetbal in de tweede helft gingen de Belgen met 3 aanvallers spelen. Pieroni kwam Bisconti vervangen. Nauwelijks 2 minuten later maakte Kezman het laatste half uur overbodig. Hij kon op links doorbreken en met een gekruist schot ging de bal in de verste hoek binnen (0-2). Sonck moest plaats maken voor Huysegems op 25 minuten van het einde. De man van de openingstreffer had de rode duivels helemaal kunnen uittellen toen hij Simons eraf liep maar Vukic' schot werd gered door Proto. 

Bij de Belgen lukte gewoonweg niets. Een schot van Van der Heyden ging meters over nadat de bezoekende defensie een vrijschop van De Cock niet zo goed had weggewerkt. In de 77ste minuut zat België bijna opnieuw in de match toen Van der Heyden de bal naar de tweede paal speelde. Pieroni knalde vanuit een scherpe hoek tegen de lat. In de slotseconden was het opnieuw Van der Heyden die met een goede actie op links voor gevaar zorgde. Zijn voorzet werd door Pieroni tegen de lat gekopt. Kezman had de laatste kans van de wedstrijd maar zijn schot ging naast. De Belgen zijn door deze nederlaag nog een stap verder van het WK 2006. Laten we hopen dat deze reeks van ondermaatse prestaties een vertrouwenskwestie is want het opvijzelen van het vertrouwen zal toch makkelijker zijn dan de intrinsieke kwaliteiten in de groep op te drijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties