1000 keer op de bank

Daniel Jamro
| 0 reacties
1000 keer op de bank
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Champions league-wedstrijd van Manchester United tegen Lyon wordt de 1000ste voor trainer Sir Alex Ferguson bij de topclub.  Hij zal dan bij het begin van de wedstrijd ook in de bloemen gezet worden.

Dat dit een geweldige prestatie is mag duidelijk wezen.  1000 wedstrijden halen als trainer is op zich al iets heel moois, als dat dan nog bij de rijkste club ter wereld gebeurd, mag men daar terecht zeer fier op zijn.

Op  7 november 1986 begon Alex Ferguson als trainer bij Man Utd. Hij was op dat moment de meest beloftevolle trainer na zijn successen als trainer van het Schotse Aberdeen.  Hij koos Man Utd (ondanks dat hij er minder ging verdienen dan bij andere kandidaatclubs gelijk Arsenal en Tottenham) omdat hij in de voetsporen van Sir Matt Busby wou volgen.

Hij veranderde de club van een stel drinkeboers tot een echte topclub. Zijn eerst grote aankoop was Ryan Giggs in 1987. Het was het succes van Giggs dat ertoe leidde dat Ferguson meer jongeren kon aantrekken en zo belandden Nicky Butt, Paul Scholes,Gary en Phil Neville en David Beckham vanuit de jeugdelftallen in het eerste elftal.

Met de aankoop van Eric Cantona kwamen dan ook de eerste successen.

Naderhand kwam Roy Keane erbij.  Keane werd de draaischijf van de Mancunians en in 1999 wonnen ze de Champions League.

Sinds de opkomst van Arsenal werkt Sir ferguson aan een nieuw elftal rond verdediger Rio Ferdinand en de spitsen Ruud van Nistelrooy en Wayne Rooney.

Het ging dit seizoen niet van een leie dakje maar de overwinning op Arsenal gaf Manchester wat het nodig had en niemand twijfelt eraan dat ze dit jaar terug ergens bovenaan in de rangschikking zullen eindigen.

Sir Ferguson liet verder nog weten dat hij nog lang wil verdergaan, maar dat zijn gezondheid zal bepalen hoelang.
Zijn contract zal binnenkort elk jaar hernieuwd moeten worden.  Een afspraak die de trainer en het bestuur van Man Utd eerder maakten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties