Analyse Finland verliest finale na penaltyreeks

Truyens Himke
| 0 reacties
Finland verliest finale na penaltyreeks
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het jonge Finse internationale team is er niet in geslaagd om het toernooi van Bahrein te winnen. In de finale won Oman na de penalty’s; Litmanen, Okkonen en Oravainen scoorden maar Pasoja en Huusko zagen hun penalty in de handen van de Omanse goalie belanden.
 
Bondscoach Antti Muurinen voerde maar liefst acht verandering door in zijn team dat Bahrein versloog met 1-2. Muurinen had voor aanvang van het toernooi al laten weten dat hij dit toernooi als de uitstekende gelegenheid zag om nieuwe spelers te testen.
Tijdens de eerste wedstrijd van dit toernooi kregen acht spelers hun kans om te debuteren bij de nationale ploeg, deze wedstrijd werden daar nog vijf namen aan toegevoegd.
 
Na afloop van de wedstrijd liet Muurinen weten dat hij blij was met wat hij gezien had. Het toernooi heeft hem veel bijgeleerd. Maar liefst 12 spelers maakte hun debuut in Bahrein en konden kennismaken met het nationale A team.
 
Toni Lethinen was één van deze spelers. Hij speelde reeds enkele malen bij –21 jarigen maar viel nu voor het eerst in bij het A team. Zijn conclusie van het toernooi is dat Arabische spelers kleiner zijn dan Europese maar wel sneller en gedrevener.
 
Ook Toni Kallio maakte zijn debuut, voor hem was het debuut vermoeiend. Kallio speelde beide wedstrijden en was na afloop blij dat er geen extra speeltijd werd gegeven maar onmiddellijk penalty’s. “Ik kon mijn been niet meer opheffen” luidde het.
En als een goed prof bekende hij ook enkele fouten, maar al bij al was hij blij met zijn prestaties.

Finland: Sillanpää, Pulkkinen (46. Nyman), Räsänen, Kallio, Könönen, Pohja (75. Oravainen), Nordback (90. Pasoja), Kujala (46. Okkonen), Scheweleff (83. Hietanen), Litmanen (c), Lehtinen (77. Huusko)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties