Duitse ref ontkent corruptie

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Duitse ref ontkent corruptie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Robert Hoyzer, de Duitse scheidsrechter die verdacht wordt van manipulatie in de bekerwedstrijd Paderborn - Hamburg, ontkent alle beschuldigingen aan zijn adres. De 25-jarige arbiter zou gegokt hebben op zijn wedstrijd.

Aan het begin van dit seizoen kegelden de amateurs van Paderborn Mpenza & co uit de Duitse beker. De thuisploeg kreeg echter 2 lichte strafschoppen toegewezen en Emile Mpenza moest vroegtijdig gaan douchen na een rode kaart. Hoyzer diende eerder deze week al zijn ontslag in, maar alle verdachtmakingen ten spijt blijft hij ontkennen. De jonge referee wil zichzelf verdedigen. Zeker nadat al deze uitlatingen hem zo diep geraakt hebben.

De Duitse voetbalbond heeft beslist de wedstrijd niet te laten herspelen, maar ze gelastte wel een onderzoek in naar vijf andere wedstrijden waarbij Hoyzer betrokken is. Twee wedstrijden uit tweede afdeling en drie uit de regionale afdelingen worden van dichterbij bekeken. Vier wedstrijden werden door Hoyzer geleid. Aan de vijfde wedstrijd tussen Rot-Weiss Essen en Köln hangt ook een verdacht reukje dat in de richting van Hoyzer leidt.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties