PSV te sterk voor Monaco

PSV te sterk voor Monaco
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de achtste finales van de Champions League stond in Eindhoven, vanavond de wedstrijd tussen PSV en het Franse Monaco op het programma. PSV won met nipte 1-0 cijfers na een vroeg doelpunt van de Braziliaan Alex.

PSV begon het beste aan de wedstrijd, echte kansen afdwingen deed het echter niet. Na acht minuten spelen opende de thuisploeg wel de score, Alex kopte een corner hard in doel: 1-0. Nadien controleerde PSV de wedstrijd rustig zonder echt gevaarlijk te worden. Monaco kwam sporadisch eens piepen, maar PSV-doelman Gomes had zelden iets te doen. 1-0 was dan ook een logische ruststand.

Na rust zat de wedstrijd helemaal op slot. Beide ploegen toonden zich tevreden met de tussenstand en hadden teveel angst om tegen een tegendoelpunt aan te lopen. Monaco was nog het gevaarlijkst, Saviola kon afdrukken binnen de grote rechthoek, maar zijn schot ging over.

Zo eindigde de wedstrijd op een logische 1-0 uitslag. Hierdoor heeft PSV in de terugwedstrijd genoeg aan een gelijkspel. Monaco zal moéten winnen wanneer het nog een ronde verder wil.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties