Real wint met Juve-score

Tonnelier Caroline

Real Madrid heeft de topper tegen Juventus verdiend gewonnen dankzij een doelpunt in de eerste helft van Helguera.  De Italianen wonnen in de groepsfase vijf van hun zes wedstrijden met 1-0, vandaag verloren ze met dezelfde cijfers.  De Koninklijke dwingt met deze uitslag een goede uitgangspositie af voor de terugwedstrijd, Juve kan zich op eigen terrein geen tegendoelpunt veroorloven of zal zelf minstens drie keer moeten scoren.

Na een evenwichtig begin, waarin beide ploegen enkele halve kansen afdwongen, nam Real Madrid de wedstrijd in handen.  De eerste grote mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg.  Raúl miste echter op een haar na zijn vijftigste Europese doelpunt, zijn bal strandde op de lat.  Enkele minuten later werd de spits tweemaal op korte tijd afgevlagd wegens buitenspel.  Aan de overkant moest Casillas reageren op een poging van Emerson.  In de 31e minuut viel het verdiende openingsdoelpunt voor Real Madrid.  Ivan Helguera kopte een vrije trap van Beckham knap binnen.  Enkele minuten later kreeg Juventus een nieuwe opdoffer, toen het de wederoptredende Nedved zag uitvallen met een hoofdblessure.  Eerder voerde ook Real al noodgedwongen een wissel uit.  Nog voor de tiende minuut verstreken was, moest Salgado al geblesseerd het veld verlaten.

Na de rust bleef Real Madrid aanvankelijk de betere ploeg.  De eerste kans was opnieuw voor de Spanjaarden, maar het afstandsschot van Ronaldo werd gepakt door Buffon.  Even later moest de Italiaanse doelman opnieuw redding brengen op een poging van Zidane.  Een paar minuten later moest zijn collega aan de overkant tussenkomen op een schot van Olivera.  Juve kwam nu beter in de wedstrijd en Casillas moest opnieuw alert zijn toen Emerson op doel schoot.  De Italianen kregen nog enkele kleine kansjes op de gelijkmaker, maar Real was ook nog dicht bij de 2-0, toen een bal van Samuel op de paal strandde.  In de slotfase misten Ibrahimovic en Emerson nog de laatste kansen voor Juventus, zodat de wedstrijd uiteindelijk op 1-0 eindigde.