Spektakel avant la lettre in Stade Gerland

Frans landskampioen Lyon ontdeed zich dinsdagavond op prachtige wijze van Werder Bremen. De Duitsers verloren de heenwedstrijd al met 0-3 en gingen in het Stade Gerland de boot in met maar liefst 7-2. Trainer Thomas Schaaf probeerde het met drie spitsen, maar Lyon was ijzersterk en speelde de frustraties van vorige week (Lyon werd uitgeschakeld in de Coupe de France en verloor in de competitie) met verve van zich af.

Lyon begon de wedstrijd met een quasi-zekerheid dat het al geplaatst was voor de volgende ronde, maar met Duitsers weet je maar nooit, dus namen trainer Paul Le Guen en zijn spelers de wedstrijd serieus op. Dat bleek al in de beginfase. Wiltord, op het randje van buitenspel, kreeg de bal toegespeeld van Malouda en werkte de bal beheersd voorbij Reinke. Lyon was gelanceerd en domineerde de beginfase. Tien minuten na de openingstreffer was het weer raak. Op aangeven van Govou trapte Essien de bal van op 25 meter in het doel van een verbijsterde Reinke. Essien had de smaak te pakken en scoorde net voor het halfuur de 3-0. Micoud milderde iets later tot 3-1, maar bij de rust was Lyon al zeker van kwalificatie.

Het aanvallersduo van de Franse landskampioen bewees weer maar eens van goudwaarde te zijn. Govou speelde door naar Wiltord, die zijn tweede van de avond in doel prikte. Net voor het uur kreeg Werder een strafschop toegewezen, die Ismaël benutte, maar drie minuten later maakte Malouda er met zijn tweede Champions-Leaguedoelpunt 5-2 van. Na een nieuwe goede combinatie tussen Govou en Wiltord maakte laatstgenoemde zijn derde doelpunt van de avond. En nog was het niet genoeg. Tien minuten voor tijd kreeg Lyon een strafschop, die omgezet werd door Berthod.

7-2 is een uitslag die doet duizelen. Lyon was de betere ploeg en werkte haar kansen goed af. Bremen krijgt tien tegendoelpunten in de achtste finales en ligt er logischerwijze uit. Lyon mag na de demonstratie van dinsdagavond naar de kwartfinales.