Lyon heeft record beet in Champions League

Lyon heeft record beet in Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lyon scoorde nu al 27 doelpunten in deze editie van de Champions League. Daarmee gaat de Franse landskampioen Inter Milaan, dat er maar achttien maakte, vooraf.
 
AS Monaco scoorde vorig seizoen ook 27 keer in de Champions League, maar Lyon zit nog maar in de achtste finales. De Monegasken verloren vorig seizoen de finale van FC Porto. Die finale was hun twaalfde wedstrijd, Lyon zit nu aan acht.
 
In 2002-2003 scoorde Real Madrid 33 doelpunten in zestien wedstrijden en het jaar ervoor 35 doelpunten in zeventien wedstrijden. FC Barcelona scoorde in 1999-2000 45 keer in zestien wedstrijden, en heeft daarmee het absolute record in handen. De Catalanen werden gestopt in de halve finales.
 
Dit doelpuntenaantal is niet vreemd aan de achtste finales. Lyon versloeg Werder Bremen met 3-0 en 7-2. Met twaalf doelpunten is deze dubbele confrontatie de grootste uit de geschiedenis van de Champions League, voor de 3-1 en 4-3 van Real Madrid-Manchester United in 2003. Het record van de wedstrijd met het meeste doelpunten staat ook op naam van een Franse club. AS Monaco versloeg Deportivo La Coruña met 8-3.
 
Met deze 27 doelpunten in acht wedstrijden, scoorde Lyon 3,38 goals per wedstrijd, of één doelpunt om de 26 minuten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties