Toen waren ze nog met acht...

Harald Berings
| 0 reacties
Toen waren ze nog met acht...
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

WIE OVERLEEFT DE KWARTFINALES ?

Vanavond en morgen staan de heenwedstrijden van de kwartfinales in de Uefa Champions League op het programma. De twee confrontaties van woensdag, Chelsea-Bayern München en de Milanese derby tussen AC Milan en Internazionale lokken wellicht het meeste kijkers, maar vanavond staan ook twee interessante duels geprogrammeerd. Liverpool ontvangt Juventus en Lyon neemt het op tegen PSV Eindhoven.



Liverpool FC neemt het voor het eerst in 20 jaar nog eens op tegen Juventus Turijn. Op 29 mei 1985 liep het in het Heizelstadion falikant mis toen fans van beide clubs slaags raakten. Er vielen wel dertig doden, waaronder ook één Belg en vele Italianen. Nu belooft Liverpool de Juve-tifosi een warme ontvangst. Voor alle info over de acties die Liverpool zal ondernemen en een uitgebreide voorbeschouwing verwijzen wij u graag naar het artikel van onze hoofdredacteur Premier League, dat u hier kunt vinden. 
Opvallend is ook dat de man die dit geladen duel in goede banen moet leiden onze landgenoot Frank De Bleeckere is. De voormalige nummer 1 van de Belgische scheidsrechters staat naar eigen zeggen voor "de grootste uitdaging van zijn leven". Liverpool start door het gebruik aan spitsen in een 4-5-1 opstelling met Milan Baros als enige diepe spits. Bij Juventus moeten Zalayeta en Trezeguet geblesseerd toekijken. Del Piero en Ibrahimovic spelen in de spits, met daarachter de uit blessure terug gekeerde Pavel Nedved.

Aftrap : 20u45 (Live op Sporza vanaf 20u30)

Stadion : Anfield Road

Scheidsrechter : Frank De Bleeckere (Bel)

Liverpool : Dudek, Finnan, Carragher, Hyypia, Riise, Traore, Gerrard, Biscan, Riise, Smicer, Luis Garcia, Baros

Juventus : Buffon, Zebina, Cannavaro, Thuram, Zambrotta, Camoranesi, Emerson, Blasi, Nedved, Del Piero, Ibrahimovic



Olympique Lyon had misschien wel het meeste geluk bij de loting. Zij troffen de op papier zwakste ploeg, PSV Eindhoven. Maar PSV walst tegenwoordig door de eigen Eredivisie, en ook Europees gaat het de mannen van het Phillips-stadion voor de wind.
Lyon doet het ook erg goed in de Franse Ligue 1. Olympique staat op een comfortabele 1ste plek, met 64 punten. Dat zijn er maar liefst 13 meer dan eerste achtervolger Marseille. Lyon schakelde wel erg makkelijk Werder Bremen, de killer van Anderlecht, uit met 3-0 en 7-2. Lyon speelt in de bekende 4-4-2 formatie met goalgetter Sylvain Wiltord, tegen Bremen goed voor 4 goals, naast Sidney Gouvou in de spits.
PSV langs zijn kant had weinig moeite met AS Monaco (1-0 en 2-0). De Eindhovenaren beschikken over een ijzersterke verdediging, met als sluitstuk een goeie Gomez in doel. PSV speelt in de bekende Nederlandse 4-3-3 met buitenspelers Ji-Sun Park en Jefferson Farfan.

Aftrap : 20u45 (Samenvatting op Sporza aan de rust en na Liverpool-Juventus)

Stadion : Stade Gerland

Scheidsrechter : Pierluigi Collina (Ita)

Lyon : Coupet, Reveillère, Cris, Caçapa, Abidal, Juninho, Essien, Diarra, Malouda, Wiltord, Gouvou

PSV : Gomes, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Van Bommel, Vogel, Cocu, Park, Vennegoor of Hesselink, Farfan
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties