Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea niet verder dan gelijkspel
Kristof Blomme

Chelsea is er niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. Tegen Birmingham kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

In de eerste helft viel er bijna niks te beleven. Het leek alsof ze bij Chelsea nog niet bekomen waren van de match tegen Bayern woensdag. De passing was heel slordig. Joe Cole was de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Hij slalomde voorbij de bezoekende verdediging, maar de paal voorkwam de openingstreffer. Dat was dan ook het enige wapenfeit voor de rust.

Na de rust kwamen zowel Eidur Gudjohnson als Didier Drogba op het veld. Die eerste kopte meteen onbegrijpelijk over nadat een hoekschop was doorgekopt door John Terry. Birmingham werd ook gevaarlijker. Een schot van Darren Carter werd gered door Cech. In de rebound kon Terry nog net de poging van Pandiani afblokken. De thuisploeg kreeg nog enkele kansjes. Maar Drogba met het hoofd en Lampard met een ver schot konden Taylor niet bedreigen. Na 65 minuten gebeurde dan het onvermijdelijke. Upson kopte een vrije trap door, Pandiani kon binnenwerken. Een enorme verrassing leek in de maak. Tien minuten voor tijd kon Drogba echter nog gelijkmaken na een assist van Frank Lampard. Verder kwamen de Londenaars niet meer.

Door dit gelijkspel nadert Arsenal tot op 11 punten. Manchester kan hetzelfde doen als ze de volle buit meegraaien op hekkensluiter Norwich. Of hiermee de spanning terug is, is heel onwaarschijnlijk met nog zes wedstrijden te gaan.

Chelsea: Cech; Johnson (Jarošik 68), Huth, Terry (c), Gallas; Tiago, Smertin (Gudjohnsen 45), Lampard; Cole, Kezman (Droga 45), Duff.

Portsmouth: Taylor; Melchiot, Cunningham (c), Upson, Clapham, Pennant (Gray 80), Johnson, Nafti, Carter (Lazaridis 60); Pandiani (Morrison 86), Heskey.

Goals: Pandiani 65, Drogba 82

Toeschouwers: 42,031

Scheidsrechter: Chris Foye