Speeldag: Speeldag 32
Stadion: City of Manchester Stadium
Manchester City - Liverpool 1-0
Tom Ceusters

In het weekend tussen de dubbele confrontatie met het Italiaanse Juventus moest Liverpool op bezoek bij de tweede club uit Manchester. City mag dan wel een zwakke thuisreputatie hebben, toch kon en mocht Liverpool de opdracht niet te licht opvatten: op enkele weken tijd maakten ze een straatlengte achterstand op stadsgenoten Everton goed, puntenverlies zou opnieuw een slag betekenen in de strijd om de vierde plaats en het daaraanverbonden Champions League-ticket. Manchester City van z’n kant was erop gebrand om, na een 1 op 9, de punten nog eens thuis te houden, iets wat sinds de verhuis naar het nieuwe stadion al te vaak misliep (slechts 10 overwinningen uit 33 thuismatchen).

Beide teams begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Pas na 10 minuten moest één van de doelmannen de handen uit de mouwen steken: Scott Carson, afgelopen woensdag nog de pineut tegen Juventus, had geen moeite met een kopbal van Sylvain Distin. De match kwam stilaan op gang: Musampa schoot naast de kooi van Carson, David James zag een schot van Le Tallec ruim overvliegen en moest ook niet in actie komen op een kopbal van Igor Biscan, vorig weekend nog matchwinnaar tegen Bolton. De Reds namen stilaan het duel in handen en City moest wijken, maar de pogingen van Luis Garcia en opnieuw Biscan bleken niet precies genoeg om de bezoekers op voorsprong te brengen: 0-0 halfweg.

Meer van hetzelfde in de tweede helft: veel duels, weinig kansen. Gerrard’s schot vloog over, een bedrijvige Musampa zag z’n poging geparreerd door Carson. Halfweg de tweede helft toch opwinding voor de 47203 toeschouwers: Musampa probeerde van ver, maar z’n volley spatte uiteen op de dwarsligger. De wedstrijd kabbelde naar het einde toe, maar net toen het erop begon te lijken dat Manchester opnieuw puntenverlies zou lijden in eigen huis, stond uitblinker Musampa op om een voorzet van Lee Croft voorbij keeper Carson te trappen en z’n team de winning-goal te schenken: 1-0 voor Manchester City.

Meteen de eerste overwinning voor City onder het bewind van Stuart Pearce. Liverpool daarentegen mist de kans om over Everton naar de vierde plek te springen, en ziet Bolton opnieuw naderen. De strijd om de toegang tot de Champions League blijft hevig verdergaan...

Manchester City: James, Onuoha ('67 Mills), Dunne, Distin, Jordan, Reyna, Barton, Bosvelt (73' Croft), Musampa, Fowler, Sibierski (83' B Wright-Phillips)

Liverpool: Carson, Finnan, Carragher, Pellegrino, Warnock, Luis Garcia (68' Smicer), Gerrard, Biscan, Riise (82' Traore), Le Tallec, Morientes (78' Welsh)

Scheidsrechter: Riley

Doelpunten: 90’ Musampa (1-0)

Geel: Carragher (Liv); Barton (Man)