Speeldag: Speeldag 32
Stadion: White Hart Lane
Tottenham wint met kleinste verschil
Kristof Blomme

Tottenham klopte Newcastle op eigen veld met 1-0. Het was Engels international Jermaine Defoe die vlak voor rust de enige goal maakte.

Bij Newcastle verving Harper de geblesseerde Shay Given in doel. Hij mistrapte zich meteen op een terugspeelbal van Butt. Gelukkig voor hem ging de bal net naast. Er was weinig ruimte voor beide ploegen. Kanouté zette de thuisploeg wel ei zo na op voorsprong op voorzet van Reid. De beste kans voor de bezoekers was voor Ameobi. Hij kopte goed naar de grond maar de bal kaatste over de lat. Vlak voor rust was het toch prijs voor de Spurs. Harper trapte een terugspeelbal op Simon Davies. De bal belandde op die manier bij Defoe die niet aarzelde.

In de tweede helft kwam Milner in de plaats van Shearer, maar de kansen bleven schaars. Het was pas toen Robinson in de fout ging dat de bezoekers konden dreigen. De doelman gaf de bal aan Gardner die echter niet aan het kijken was. Milner kwam ertussen, maar hij besloot naast het lege doel. Zo bleef het bij 1-0.

Door deze overwinning komt Tottenham weer op plaats zeven. Newcastle gaat nog een grijs seizoenseinde tegemoet in de middenmoot.

Tottenham: Robinson, Kelly, Gardner, King, Reid, Davies (Ziegler 84), Carrick, Edman, Brown (Davis 55), Kanoute, Defoe (Keane 78).

Newcastle: Harper, Carr, Andrew O'Brien, Boumsong, Babayaro, Faye, Jenas, Butt (Ambrose 62), Robert (N'Zogbia 62), Shearer (Milner 45), Ameobi.

Goals: Defoe 42.

Toeschouwers: 35,885

Scheidsrechter: S. Bennett