Kunnen Inter en Bayern stunten ?

Harald Berings
| 0 reacties
Kunnen Inter en Bayern stunten ?
Foto: © SC

WIE OVERLEEFT DE KWARTFINALES ?

Dat er vanavond niet veel spanning meer te beleven valt in de Champions League, valt sterk te betwijfelen. Zowel in Milaan als München zal de thuisploeg volop voor de aanval moeten gaan. Inter moet San Siro een 0-2 achterstand goedmaken tegen AC Milan, terwijl Bayern een 2-4 nederlaag probeert om te buigen.



Internazionale
mag vanavond aan de bak tegen AC Milan. 2 derby's op minder dan een week tijd, de Milanese voetballiefhebbers kunnen er alleen maar blij om zijn. De Interisti weliswaar iets minder : zij zagen pijnlijk aan hoe hun ploeg vorige week met 2-0 de boot in ging tegen de Rossoneri. Andriy Shevchenko en Jaap Stam zorgden voor een prima uitgangspositie.

Adriano verschijnt wellicht aan de aftrap.

De Nerazurri langs hun kant lieten in het zwart-rood gekleurde San Siro niet echt hun beste spel zien, en zullen in het Guiseppe Meazza stadion (want zo heet het als Inter thuisspeelt) volop de kaart van de aanval moeten kiezen. Het zou voor blauw-zwart een grote zegen zijn als topscorer Adriano fit aan de aftrap kunnen verschijnen.
Volgens de laatste berichten zou de Brazilaan fit bevonden zijn voor de stadsderby. Bij Inter zou een bleke Julio Ricardo Cruz dan weer naar de bank verdwijnen. Adriano zal dan naast Martins de voorhoede bezetten. Om nóg meer aanvallende impulsen in het elftal te brengen zou ook Andy Van der Meyde sinds lang nog eens aan de aftrap komen. Tegen Inter pleit dan wel weer het feit dat de club dit seizoen nog niet kon scoren tegen Milan in de drie derby's die ze al afwerkten.

De rood-zwarten missen de geel geschorste middenvelder Gennaro Gattuso, die vervangen wordt door Massimo Ambrosini. Trainer Ancelotti kan wel rekenen op zijn ijzersterke defensie met Jaap Stam, Alessandro Nesta, Paolo Maldini en Cafu, en natuurlijk ook op de man die voor de doelpunten moet zorgen, Gouden Bal-winnaar Andriy Shevchenko. Benieuwd of Inter kan stunten vanavond en naar de halve finales gaat, of dat AC Milan mag doorstomen tegen de winnaar van PSV-Lyon.

Wie gaat wanneer door ? Inter heeft na de 2-0 nederlaag minstens 2 doelpunten zonder tegengoal nodig om verlengingen uit te lokken. Wil Internazionale zonder dat extra halfuur doorgaan, moet het met 3 goals verschil winnen. Als Milan scoort, wordt het dus bijna onmogelijk voor de Nerazurri. Die zouden dan al 4 maal het net moeten treffen.

Aftrap : 20u45 (SV op Sporza, na de wedstrijd Bayern-Chelsea)

Stadion : Guiseppe Meazza (San Siro)

Scheidsrechter : Markus Merk (Dui)

Inter : Toldo, J. Zanetti, Materazzi, Cordoba, Favalli, Van der Meyde, Cambiasso, Stankovic, Véron, Martins, Adriano

AC Milan : Dida, Cafù, Stam, Nesta, Maldini, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Pirlo, Crespo, Shevchenko



Bayern München heeft misschien iets meer kans dan Inter, maar veel zijn ze daar niet mee in München. De rood-witten moeten een 4-2 nederlaag op Stamford Bridge ombuigen naar een ruime overwinning om alsnog door te kunnen stoten naar de halve finales.

Algemeen wordt aangenomen dat bij een Engelse doelpunt de wedstrijd zo goed als beslist is. Toch zal Bayern moeten gaan aanvallen om minstens twee maal te scoren. Daarvoor kan het terug een beroep doen op het spitsenduo Makaay-Pizarro, dat er in Londen niet bij was. Daarnaast komt ook doelpuntenmaker in Londen, Bastian Schweinsteiger, aan de aftrap.

Loodst Frank Lampard Chelsea naar de halve finales ?

Chelsea speelt in een eerder defensieve 4-5-1 opstelling en lijkt volop op de counter te gaan spelen, met snelle vleugelspelers als Damien Duff en Joe Cole. Frank Lampard speelt in steun van diepe spits Eidur Gudjohnsen, met Tiago en Makelélé in zijn rug.



Wie gaat wanneer door ?
Bayern moet 2-0, 3-1, of ruimer winnen om door te gaan. Bij elk gelijkspel of verlies van de Duitsers gaat Chelsea door, net als bij 1-0, 2-1, 3-2, enz. voor Bayern. Bij 4-2 volgen er verlengingen en eventueel strafschoppen.

Aftrap : 20u45 (Live op Sporza, vanaf 20u30))

Stadion : Olympisch Stadion

Scheidsrechter : Gonzalez (Spa)

Bayern München : Kahn, Sagnol, Kovac, Lucio, Lizarazu, Hargeaves, Schweinsteiger, Ballack, Demichelis, Pizarro, Makaay

Chelsea FC : Cech, Johnson, Terry, Carvalho, Gallas, Cole, Tiago, Makelélé, Lampard, Duff, Gudjohnsen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties