Krijgt Chelsea toch nog geld voor Mutu?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Krijgt Chelsea toch nog geld voor Mutu?
Foto: © SC

Chelsea heeft van het beroepscomité van de Premier League de toestemming gekregen om een schadevergoeding te eisen in verband met Adrian Mutu.

Mutu kwam voor ongeveer 23 miljoen euro over van Parma naar Chelsea. De aanvaller werd in september vorig jaar echter betrapt op het gebruik van doping. De Roemeen kwam origineel uit de hoek door te stellen dat het enkel was om z'n seksprestaties te verbeteren. Hij werd toch tot 18 mei geschorst. Chelsea zette de nukkige aanvaller meteen op straat. Even later tekende hij een contract bij Juventus.

Chelsea hoopt nu dus een deel van de transfersom, ongeveer 12 miljoen euro, te recupereren. Daarvoor kregen ze nu de toestemming van het beroepscomité. Hem op straat zetten was volgens het comité dus geoorloofd door de misdragingen van Mutu. De zaak gaat nu naar de FIFA. Ook bestaat de kans dat de zaak behandelt wordt voor een civiele rechtbank. 

Mutu begon z'n carrière bij Pitesti en Dinamo Boekarest in eigen land. Later vertrok hij dus nog naar Inter, Verona en Parma alvorens bij Chelsea terecht te komen.  


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties