Straks Wezet - V.Geel

Straks Wezet - V.Geel
Foto: © SC

Vanavond om 18u30 staat in de tweede klasse het inhaalduel Wezet - V.Geel op het programma. Niet zomaar een inhaalwedstrijd, maar een partij die enorm bepalend kan zijn in de degradatiestrijd. Geel daarentegen is zo goed als zeker van deelname aan de eindronde.

Voor nieuwjaar zag iedereen Wezet al in derde klasse, maar na een enorme remonte zijn de Luikenaars opnieuw springlevend. Indien ze vanavond in staat zijn Geel te kloppen, wippen ze over E.Aalst naar de 17de plaats, met één puntje meer dan de Ajuinen. Zondag staat dan de clash tussen Wezet en Aalst op het programma. Door de vereffening van Patro Maasmechelen is het mogelijk dat alleen nr.18 (de laatste) rechtstreeks degradeert naar de derde klasse en dat nr.17 deelneemt aan de promotie/degradatie-eindronde met de derdeklassers. Al is de hemel rondom het geval Patro niet helder, want er wordt verondersteld dat indien Patro als 16de zou eindigen, zij zelf dienen deel te nemen aan die eindronde en dat nr.17 en 18 dan wel rechtstreeks zouden degraderen. Binnenkort volgt waarschijnlijk meer duidelijkheid rond deze zaak.

Wat Verbroedering Geel betreft kunnen we kort zijn. De Kempenaars zijn mathematisch nog niet zeker van de eindronde, maar we kunnen hen gerust vermelden als een zekere deelnemer aan die na-competitie. Daaraan zullen ze deelnemen samen met Roeselare, winnaar van de tweede periodetitel en nog twee teams uit het viertal Antwerp, Tubeke, Red Star Waasland en Ronse. Ook KV Kortrijk en B.Heusden-Zolder zijn wiskundig nog niet volledig uitgeteld, maar dan moeten er toch al zéér verrassende zaken gebeuren in de subtop van het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties