Visé is eindelijk rode lantaarn kwijt!

Jimmy Wouters

Visé is na een fraaie overwinning tegen Geel eindelijk verlost van de rode lantaarn, die het al vanaf de eerste speeldag met zich mee zeult. Het werd 3-1 in een bijzonder aantrekkelijke wedstrijd.

De eerste helft was amper twee minuten out of de Geelse spits Glouftsis kwam alleen voor doel maar schoot onbegrijpelijk naast. De thuisploeg was meteen gewaarschuwd en reageerde onmiddellijk, een poging van El Abaddi werd maar net voor de doellijn gestopt. Langs beide zijden werd erg mooi voetbal geserveerd, waardoor doelpogingen niet uitbleven. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg weeral Glouftsis, dé kans op de 1-0. Hij mocht volledig vrij alleen op doel afgaan, maar met een prachtige parrade hield Fouhami de 0-0 op het bord.  Het zou Geel nog zuur opbreken, want 5 minuten later was het aan de overkant wel raak. Een vrije trap vanop de rand van de 16 werd door Farssi naar de korte hoek getrapt. Doelman Monteiro lag in eerste instantie in de hoek, maar liet het schot onbegrijpelijk los. Landi Tubi was er dan als de kippen bij om de openingstreffer tegen de netten te prikken. Geel was vervolgens wat aangeslagen, waardoor Visé nog enkele mogelijkheden kreeg. De beste was nog voor El Abaddi, maar Monteiro liet zich niet verrassen. Naar het einde van de eerste helft kreeg Geel ook nog wat kansjes, maar een doelpunt zat er niet in.

De tweede helft was amper op gang geschoten of Visé stond al 2-0 voor. Een voorzet van Farssi, het broer van de Geel-speler, belandde bij Landi Tubi, die moederziel alleen bij de tweede paal stond. Hij kon de bal rustig aannemen en hem vervolgens in de verre bovenhoek binnentrappen. Nu was Geel toch even aangeslagen. De thuisploeg nam het helft in handen. Hoewel ze overwegend balbezit hadden, wisten ze wel geen kans meer bij elkaar te spelen. Geel herstelde zich dan toch wat en kwam gaandeweg beter in de wedstrijd. In de 67e minuut resulteerde dat in een doelpunt. Farssi trok voor, de bal viel voor de voeten van Gloufsis die recht op Fouhami schoot, maar in de herneming kon Van de Caunter toch binnen trappen. Geel begon er terug in te geloven. Het drukte Visé tot voor haar eigen doel vast. Hoewel het de druk bleef aanhouden, bleven echt grote doelpogingen uit. De best kans was nog voor Landi Tubi op de counter, maar zijn lob verdween op het dak van het doel. In de toegevoegde tijd, wist Carramazza met een kopbaldoelpunt de buit veilig te stellen. Hij gaf zo de Geelse supporters lik op stuk, die voortdurend Landi Tubi met oerwoudgeluiden bestookten.

Visé wint zo de levensbelangrijke wedstrijd en geeft de rode lantaarn door aan Aalst. Aanstaande zondag staat Visé-Aalst op het programma. Dit zou wel eens de beslissende wedstrijd kunnen betekenen voor het behoud in tweede nationale.